Barion Pixel
Szerző: 112Press /Tánczos Mihály 2022. december 22.

Torlódás, ideges sofőrök, anyázás - műszaki hibás kamion miatt pattogtak az idegek a 87-esen

Sávlezárás, elterelés, nagyobb torlódás miatt idegeskedett sok sofőr szerdán a 87-es főút szombathelyi elkerülőjén, vagy a városból kivezető 11-es Huszár úton. A boltokra zúduló rohamot megakasztotta egy lerobbant Mercedes nyergesvontató, így a szeretet ünnepére készülők eleresztettek néhány cifra megjegyzést.

-Vagy baleset, vagy megint migránsokat fogtak a szokott helyen, a Metro közelében - közölte olvasónk, aki hosszú perceket töltött el a dugóban. Ő a munkahelyéről ugrott volna ki megvenni valamilyen ajándékot, de nem számolt a torlódással.

A Kőszeg felől érkezők a kamiont kikerülve érhették el a várost
 
A helyszínen kiderült, hogy nem jött be a tipp, nem elfogás és nem ütközés miatt érkeztek rendőrök a környező körforgalmakhoz. Egy Kőszeg felől Szombathely irányába tartó magyar rendszámú Mercedes nyergesvontató hibásodott meg a Metro mellett, elfoglalva egy sávot a kettőből.
 
Körforgalom egyik kihajtóját lezáró rendőrautó - hiába fér el, nem hajthat át előtt egy autó sem
 
-Ausztriából érkeztem vissza, üresen. Pár kilométerrel korábban hallottam valamilyen furcsa hangot, itt pedig forgalmi okból kellett megállni, de már nem indult el az automata váltós vontató. Nagyon sajnálom és bocsánatot kérek azoktól, akik emiatt kerültek dugóba. Volt, aki azt mondta, hogy miért nem állok félre, de egy kamiont nem tudok félretolni egy parkolóba - csóválta a fejét a sofőr, aki értesítette a munkahelyét, ahonnan azonnal szerelőt küldtek, majd kamionmentőt hívtak.
 
Torlódás Szombathely határában - kamerakép
 
A rendőrök a Körmend felől érkezőket terelték be a Metro mögé, hogy a Kőszeg felől érkezők a kamiont kikerülve érhessék el a várost. Ezzel tudták biztosítani, hogy a 87-es főút forgalma ne zúduljon rá szűk városi utakra.
 
Torlódás a 87-es főúton, műszaki hibás kamion miatt
 
Tapasztalatunk alapján a legtöbb sofőr türelemmel fogadta a torlódást, azonban láttunk egészen extrém jeleneteket is. Egy futárcég furgonja bevágott egy kamion elé, aminek a sofőrje a fékbe taposott, majd kipattant a fülkéből és leordította a megállásra kényszerülő sofőr fejét. Itt még nem érződött a karácsonyi békés hangulat, a "büdös k###a anyád" kifejezés messziről hallatszott.
 
Torlódás Szombathely határában
 
Most is több sofőrnek okozott komoly fejtörést, hogy vajon miért áll keresztbe a sávban egy rendőrautó. Ezúttal is akadtak olyanok, akik megoldották ezt a problémát és a füves területen kikerülték a villogó akadályt.

-Elfértem előtte! - mondta magától értetődően egy idősebb férfi, miután sikerült elkerülnie, hogy elgázolja a széttartott karokkal elé álló rendőrt. Az alacsony vérnyomással ekkor már biztosan nem küzdő egyenruhásnak még oda is szúrt egyet induláskor: - Legközelebb úgy álljon oda, hogy ne maradjon hely! Legyen egyértelmű!

Az idős úrnál vehemensebb volt egy középkorú férfi, aki szintén kikerülte a rendőrautót és bevágott a főúton haladó járművek közé. A  sofőr jól hallhatóan ordított a rendőrrel, keresztbe állva az úton. Azt kifogásolta, hogy pont az ünnepek előtt kell lezárniuk az utat és különben sem tudja, merre kell kerülnie. "Ti b###tok ki velem, b###meg!" - üvöltötte ki az ablakon az egyedül álló forgalomirányítónak, akinek egy buszt is be kellett engednie a lezárt területre, közben az ordító sofőr elhajtott.

Menjen már innen - kiabálta a sofőr a rendőrnek

Mi a teendő akkor, ha a rendőrség terelőkúpokkal lezárja egy körforgalom kihajtóját? Ha az alternatív sofőr jó fej és nem hajt át a terelőkúpokon, akkor még hajthat szembe a forgalommal, ahogyan azt képünk megörökítette. A rendőr arckifejezése sajnos - vagy szerencsére - nem látszik.
 
A körforgalmi kihajtót lezárták, ezért másik helyen próbálkozott a sofőr
 
A lerobbant kamion mellett tehát Szombathely irányába haladhatott a forgalom, kivéve, amikor autóbusz érkezett, mivel ezeket beengedték a rendőrök. Az ilyen eseteket leszámítva folyamatosan lehetett elhaladni a nyergesvontató mellett. Ezért is érthetetlen egy idős férfi reakciója, aki elhaladt a kamion mellett és már majdnem odaért a körforgalomhoz, amikor hirtelen megfordult és nagy sebességgel megindult a terelősávban haladók felé. A forgalomirányító jelzésére nem akart megállni, majd amikor a meglepett férfi rákérdezett, hogy hogyan került a lezárt területre, akkor annyit mondott, hogy "Megpördültem, b###meg, engedj már!" És már ment is, ellentmondást nem tűrően.
 
Említésre érdemes még az a gépjárművezető is, aki Kőszeg felől érkezve előzte a lassan haladó kocsisort - szembeforgalom nem volt - és csak a kamion közelében jött rá arra, hogy nem jókedvükből szüttyögnek 10 km/órás sebességgel az előtte haladók és talán csak a sárga mellény látványa tartotta vissza attól, hogy ledudálja a kamiont kikerülőket, amikor ő éppen előz.
 
Torlódás, ideges sofőrök, anyázás - műszaki hibás kamion miatt pattogtak az idegek a 87-esen
 
A sort még hosszan tudnánk folytatni. Mivel eddig csak férfiakról esett szó, ezért egy hölgyet is megemlítünk, aki a MOL kút melletti körforgalomnál pár percenként megjelent az autójával. A negyedik, vagy ötödik alkalom után a rendőr megkérdezte a megszeppent sofőrt, hogy hova szeretne eljutni és gyorsan elmagyarázta neki, hogy merre menjen. Így nem kellett a következő körforgalomnál újra és újra visszafordulnia, ahogyan azt a GPS javasolta neki minden egyes alkalommal.
 
Torlódás, ideges sofőrök, anyázás - műszaki hibás kamion miatt pattogtak az idegek a 87-esen

 

A lerobbant kamionért végül kamionmentő érkezett, ami elvontatta a műszaki hibás járművet és a lezárt szakaszt azonnal megnyitották a rendőrök, ez azonban nem jelentette azt, hogy azonnal megszűnt a torlódás.

Torlódás, ideges sofőrök, anyázás - műszaki hibás kamion miatt pattogtak az idegek a 87-esen


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.