Szerző: 112Press 2019. december 28.

Félreértés okozott nagyobb torlódást a baleseti helyszínen - békésen várakozott egy sofőr a sor elején

A tűzoltók és a közút munkatársa azt hitték, lerobbant egy autó a kereszteződésben. A sofőr mást hitt, míg egy olvasónk azt gondolta, hogy csak kitaláltuk az egészet.

Egy személyi sérüléses balesetről szóló beszámolónk végére szúrtunk be érdekességként egy helyszínen tapasztalt esetet. Rendszeres olvasóink sokszor találkozhatnak ilyenekkel cikkeinkben. Akad ezek között megmosolyogtató, vagy éppen homlokot tenyérbe temetős közjáték is.
 
Időnként akadnak, akik megkérdőjelezik, hogy ezek az esetek valóban megtörténnek. Így volt ez a tegnapi kitérőnkkel is.
 
"Ezeket a "sztorikat" csak azért találjá ki hogy hergeljék vele az embereket. Kizárt hogy megtörtént de mindig lessznek hülyék akik elhiszik" - írta K.Z., aki időközben törölte bejegyzését. Azért azt megjegyeznénk, hogy ebben az esetben konkrét személyeket is megneveztünk, akik ott voltak, azaz gyorsan kiderülne, ha csak kitaláltuk volna az esetet. Erről van szó:

"A dugót növelte egy sofőr is, aki sötét autóban ült a volán mögött a Rumi úton, mögötte hosszú kocsisorral. Tűzoltók és a Magyar Közút embere sietett a segítségére, hogy letolják az útról a lerobbant autót, de kiderült, hogy a hölgy egyszerűen úgy gondolta, hogy ő megvárja a helyszínelés végét, mert ha baleset van, akkor biztosan nem lehet áthajtani a kereszteződésen."
 
Fotónk ugyan nem volt, videón viszont megörökítettük az eseményeket, akkor még abban a tudatban, hogy tényleg lerobbant autóhoz mentek oda segíteni. Mutatunk is egy képkockát. A mozdulatok és tekintetek is beszédesek.
 
A sofőr úgy gondolta, ha helyszínelés van, akkor neki várnia kell
 
Morcos hivatásos sofőr
 
Szintén a tegnapi helyszínről hozunk még egy másik párbeszédet is, ami a MK munkatársa és egy hivatásos sofőr között zajlott le. Az utóbbi jobbra szeretett volna kanyarodni egy nagyobb teherszállítóval, de nem tudott a rendőrautótól.
 
-Szólj már annak a *-nak, hogy irányítsa a forgalmat!
-Nem ér rá, ő helyszínelő.
-Akkor vigye innen a g*-be ezt a rendőrautót!
-Látod, mi van itt, nem? Szeretnél ott állni valamelyik helyett?
-%/%!%=%=%
 
Azt már mi tesszük hozzá, hogy valóban szükséges lenne több járőr, vagy forgalomirányító ilyen forgalmas kereszteződésekbe, a baleseti helyszínelőnek megvan a maga feladata, amit a lehető leggyorsabban és legprecízebben végre kell hajtania, ebbe nehezen fér bele a forgalomirányítás és az értetlen sofőrök eligazítása.

 

Lassan jöttem előre, mert zavart a sárga...

Korábban már belefutottunk abba, hogy egy mellékesen megírt helyszíni tapasztalatunkat annyira abszurdnak gondolták többen, hogy biztosra vették, csak kitaláció lehet. Ennek hangot is adtak, hazugságnak nevezve a megjelenteket. A virtuális szópárbajt megelégelve néhány nap múlva nyilvánosságra hoztuk a leírtakat igazoló videót, ami után bocsánatot kért a minket hazugnak nevező levélíró is, hozzátéve, soha nem gondolta volna, hogy ilyesmi létezik.
 

 

 
A videó főszereplőjének erős mondatait azóta többször idézték már Szombathelyen.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.