2018. szeptember 27.

Lépcsőfutóverseny szerelési feladatokkal- hétvégén tartják a II. Vas Megyei Lépcsőfutó Bajnokságot

Szeptember 29-énmásodik alkalommal rendezik meg önkéntes, létesítményi, önkormányzati és hivatásos tűzoltók részére a tűzoltó lépcsőfutó versenyt Vas megye legmagasabb lakóépületében Szombathelyen, a Petőfi Sándor utcai tizennégy emeletes társasházban.

Az embert próbáló versenyfeladatokat tűzoltóra szabva idén is Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sport tisztje állította össze.

Göncz Szabolcs tű. alezredes

A szeptember elején meghirdetett versenyre szeptember 15-ig lehetett nevezni. A közel hatvan nevezőnek az alábbi feladatokat kell végrehajtani tűzoltó védőruhában, csizmában. Földszintről indulás két tűzoltó tömlővel egészen a 4. emeletig.

I. Vas Megyei Lépcsőfutó Bajnokság

Ott egy fotó alapján tűzoltó szakfelszerelésekből egy kapocs alakzatot kell kirakni. Innét tovább kell futni a 8. emeletig, ahol a kirakott, az ott elhelyezett további szakfelszerelésekből tűzoltására alkalmas vízsugarat kell egyedül eljuttatni a 10. emeletre. Itt további ügyességi feladatként fel kell tekerni tekercsbe egy húsz méteres tűzoltó tömlőt úgy, hogy az egy tartó dobozba beleférjen.

I. Vas Megyei Lépcsőfutó Bajnokság

Ezt a dobozon egy zöld lámpa fogja jelezni. A verseny feladatok itt még nem érnek véget, mert tovább kell futni a 12. emeletre ahol négy darab autógumit kell „A” pontból „B” pontba átpakolni egyesével, majd innen sprintelni a 14. emeletre a célig ahol egy gombot kell megnyomni. Az időeredmények értékelése után a legjobb időeredményt elérők állhatnak majd a dobogó legfelső fokaira.

I. Vas Megyei Lépcsőfutó Bajnokság

A versenyzők két korosztálycsoportban indulnak, a 16-35 életév közötti és 36 életév fölötti kategóriában. A feladat légzőkészülékben és nélküle is végrehajtható lesz.

I. Vas Megyei Lépcsőfutó Bajnokság

I. Vas Megyei Lépcsőfutó Bajnokság
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.