Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság;112Press 2018. szeptember 26.

A vasiak is lenyomták a 23 emeletet a 18. Országos Lépcsőfutó Bajnokságon

Az Országos Lépcsőfutó Bajnokságon a vasi tűzoltók is szép eredményeket értek el, mindenki feljutott a legfelső szintre. Hétvégén Szombathelyen rendezik a II. Vas Megyei Lépcsőfutó Versenyt, ahol a megye tűzoltói vágnak neki az embert próbáló feladatnak.

Huszonhárom emelet magasra kellett felrohanniuk a tizennyolcadik alkalommal megrendezett Országos Lépcsőfutó Bajnokság résztvevőinek. A hagyományos versenyt a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében rendezték meg, szeptember 22-én.

2018.09.22.Budapest

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Országos Lépcsőfutó Bajnokságra száznegyvenhárman neveztek.

Fotó: Jóri András BM OKF

A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek, húsz kilónál is nehezebb felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól.

2018.09.22.Budapest

Vas megyét Balikó Tamás tűzoltó főhadnagy, Vass Ferenc tűzoltó főtörzsőrmester, Takács Bálint tűzoltó zászlós képviselték a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról, valamint Kádárné Beke Gabriella tűzoltó hadnagy a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségről.

2018.09.22.Budapest

Harmincöt év alatti korcsoportban női, egyéni kategóriában Kádárné Beke Gabriella negyedik helyezést ért el, Takács Bálint harmincöt és harminckilenc év közötti korcsoportban férfi, egyéni kategóriában tizedik, Balikó Tamás és Vass Ferenc harminc és harminckilenc év közötti korcsoportban, páros kategóriában hetedik helyezést értek el.

2018.09.22.Budapest

Az eredményhirdetésen Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese köszöntötte a résztvevőket. A díjakat Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok és Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság általános igazgatóhelyettese adta át.

A verseny részletes eredményei a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján elérhetőek.

Hétvégén Szombathelyen rendezik a II. Vas Megyei Lépcsőfutó Versenyt, ahol a megye tűzoltói futnak neki a tizennégy emeletnek. A szeptember 29-i, szombati versenyre 58-an neveztek, köztük önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltók. A sportrendezvény 9-kor kezdődik és délután 15 óráig tart majd, helyszín a „tizennégy emeletes”Szombathely, Petőfi Sándor u. 41.

Videón mutatjuk a tavalyi lépcsőfutóversenyt.

Fotó: Kádárné Beke Gabriella tűzoltó hadnagy Szombathely Kvk; Jóri András, BM OKF


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.