Barion Pixel
Szerző: 112Press Fotó: Tánczos Mihály 2022. február 18.

Lada oldalát borotválta le egy Mercedes kamion Nádasdnál - teljes útlezárás volt a 86-oson

A Lada egy jobbra ívelő kanyarban áttért a szemközti sávba. A kamionsofőr valószínűleg megmentette a személyautó vezetőjének az életét, amikor megpróbált kitérni a jármű elől. Így a kamion jobb oldala borotválta le a Lada jobb oldalát.

Teljes útlezárás volt érvényben a 86-os főúton, Nádasd közelében, miután egy Lada személyautó érintőlegesen ütközött egy Mercedes nyergesvontató pótkocsijával.

Az úttestet hosszan borította törmelék és ami szembetűnő volt, hogy a pótkocsinak és a Ladának is a jobb oldala rongálódott meg.  A Körmend irányába tartó személyautó egy jobbra ívelő kanyarban áttért a menetirány szerinti bal oldalra. Szemből egy szlovén rendszámú kamion érkezett, amelynek sofőrje felmérte a helyzetet és hogy elkerülje a frontális ütközést balra kormányozta a teherszállítót, így a Lada a kamion és a szalagkorlát közé került.

A Lada sofőrje az életét köszönheti a szlovén rendszámú kamion vezetőjének

A pótkocsi aláfutásgátlója megakadályozta, hogy a hátsó kerekek maguk alá gyűrjék a gépkocsit.

Az aláfutásgátló megakadályozta, hogy a kerekekhez begyűrődjön a Lada

A balesetet okozó középkorú férfi az elmondások alapján a kórházba sem akart bemenni, azonban fejsérülése miatt saját felelősségére sem maradhatott a helyszínen. A Lada jobb első ülésén szerencsére senki sem utazott, ott ugyanis minimális esély lett volna a túlélésre.

A Lada jobb első ülésén nem sok esély lett volna a túlélésre

Az esethez körmendi tűzoltók érkeztek, akik az úttest letakarításában is segédkeztek. A mentés és helyszíni szemle ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben, a forgalmat Nádasd felé terelték a rendőrök. A műszaki mentésig egy sávon, váltakozó irányban haladhatott a forgalom.

Körmendi tűzoltók takarítják le a törmeléket a 86-os főútról

A kamion vezetője nem sérült meg, a helyszíni szemlét követően egy mellékútra állt be a járművével, amelynek több kereke is defektet kapott az ütközésnél.

A Ladát roncstelepre vitték a 86-os főútról

A Ladát információnk szerint egyenesen egy roncstelepre vitették.

Lada ütközött Mercedes kamionnal Nádasd közelében, a 86-os főúton




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.