Frissítve: 2016. június 12.

Lövések és kutyás elfogás a szombathelyi Brenner iskolában tartott bv-bemutatón

Sok gyerkőc szeretne most „bv-s” lenni a Brenner János iskolából, miután megnézték a műveleti csoport és a kutyások bűnmegelőzési bemutatóját. A gyerekek láthatóan és hallhatóan nagyon élvezték a nem mindennapi vendégek látogatását az iskolaudvaron.

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai kutyás és műveleti csoportos bemutatóval látogattak el a Brenner János Óvoda, Általános Iskola Gimnázium és Kollégiumba.

 

A műveleti csoport vezetőjétől megtudtuk, hogy a bemutatón fegyveres és pusztakezes támadás elhárítását, illetve előállítás közbeni támadás leküzdését mutatták be a gyerekeknek. A csoport vezetője kérdésünkre elmondta, hogy az ilyen műveletek során a legfontosabb a fogvatartottak épségének megóvása. Megmutatták, milyen a pajzsos kiemelés zárkából, sétaudvarról és mi a teendő, ha előállítás közben fegyveres támadás éri őket.

Bemutató a szombathelyi Brenner János iskolában

A kutyás bemutató során kábítószer-kereső és járőrkutyák munkáját figyelhették meg a nézők. Többek között csomagvizsgálat, járművizsgálat, menekülő ember elfogása és támadás elhárítása volt az ebek dolga.

Bemutató a szombathelyi Brenner János iskolában

A programra a Szombathelyi Egyházmegye és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet között 2016. januárban megkötött együttműködési megállapodás keretén belül került sor.

Látványos műveleti bemutató kutyákkal, lövésekkel a szombathelyi Brenner iskolában 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.