Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Televízió / 112Press 2019. november 20.

Videó: Közlekedési anomáliák Szombathelyen - stúdióbeszélgetés

Érdekes beszélgetésnek adott helyet a Szombathelyi Televízió stúdiója. A helyi rendőrkapitány, a közlekedésrendészeti osztály vezetője, közlekedésbiztonsági szakértő és helyi politikus elemezte a szombathelyi közlekedési helyzetet.

Örömmel láttuk, hogy a Szombathelyi Televízióban hosszan beszéltek azokról a problémákról, amelyekkel évek óta találkozhatnak azok, akik nyomon követik helyszíni beszámolóinkat.

A Szombathely Ma című műsorban háromnegyed órát szenteltek több olyan közlekedési problémának, ami megkeseríti a helyiek és a városon áthaladók életét. Ez ugyan csak a felszín megkapargatására elég egy beszélgetős műsorban, de remélhetőleg lesz folytatás és lesz fogadókészség is a változtatásra.

Gulyás Ferenc szombathelyi rendőrkapitány

A Simán Klára által vezetett műsor vendége Gulyás Ferenc rendőrkapitány, Bercse László, a közlekedésrendészeti osztály vezetője, Unger József közlekedésbiztonsági szakértő és Tóth Kálmán, a városstratégiai, idegenforgalmi és sportbizottság elnöke volt. A beszélgetés közben többször bejátszották a város útjain haladni próbáló Kovács Ágnes kocsijából készült felvételeket. A riporter egy operatőr társaságában körözött Szombathelyen.

Kovács Ágnes pirosat mutat

Sötétedés után felkapcsolt közvilágítás, kereszteződés közepén beragadó, a forgalmat blokkoló autósok, a sokak számára ismeretlen cipzár-elv, a rendőri karjelzések nem ismerete is szóba került, több más probléma mellett. A rendőri karjelzésekről egyébként ajánljuk korábbi videónkat:

Bízunk benne, hogy a közlekedési anomáliák még többször előkerülnek majd a televízióban, hiszen azzal, hogy beszélnek ezekről, talán több ember elgondolkodik és a hétköznapokban is használja a hallott tanácsokat, praktikákat, vagy éppen olyan szabályokat ismer meg, amikről tudnia kellene, de valahogy eddig nem alkalmazta ezeket.

Kereszteződés közepén ragadva

Az Unger József által elmondott kis szösszenetek is ismerősek lehetnek olvasóinknak, hiszen időnként mi is megemlítünk hasonló helyszíni anomáliákat, az olvasók pedig jókat vitatkoznak azon, hogy ezek megtörténnek-e, vagy csak kitaláljuk azokat? Bármilyen szomorú is, ezek nem a mi agyszüleményeink és ezt időnként élő adásban is sikerült demonstrálni egy-egy sofőrnek.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.