Szerző: 112Press 2022. március 02.

Kötéllel a nyakán fenyegetőzött hídról leugrással egy férfi Szombathelyen

A Perint patak felett átívelő egykori vasúti híd peremére állt ki egy férfi kedden délután Szombathelyen, a nyakában egy kötéllel. Azzal fenyegetőzött, hogy leugrik, ha közelebb mennek hozzá.

Mentők és rendőrök érkeztek a helyszínre, a szombathelyi Csók István utcai Oladi Általános Iskola mögötti ún. vashídhoz. Információnk szerint egy kutyasétáltató vette észre az öngyilkosságra készülő férfit.

Az egykori vasúti híd az Oladi Általános Iskola mögött

A Perint patak felett átívelő egykori vasúti hidat jelenleg gyalogosok és kerékpárosok használhatják. A híd közepén, a Perint patak medre felett állt egy férfi, kötéllel a nyakában, míg a kötél másik végét egy hídelemhez erősítette.

Amikor valaki megpróbált közelebb menni, akkor a hídperemen, több méter magasságban álló ember az egyik kezével elengedte a korlátot és azzal fenyegetőzött, hogy leugrik.

Az egykori vasúti híd az Oladi Általános Iskola mögött

Úgy tudjuk, hogy a rendőrök és a mentők közösen hatottak az elkeseredett férfira, aki végül letett az öngyilkossági szándékáról.

-Bejelentés alapján a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai megjelentek a megkeresésben szereplő helyszínen és biztonsági intézkedés keretében gondoskodtak egy személy egészségügyi ellátásáról - válaszolt a 112Press megkeresésére Cser Zsófia címzetes rendőr főhadnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense.

A vashíd, napnyugtakor

Már többen próbálkoztak

A vashídról az elmúlt években többen is a mélybe vetették magukat. Volt, akinél elszakadt a kötél és a mederbe esett, illetve volt olyan, akit már leugrás után  kutyasétáltatók vettek észre és sikerült megmenteni az életét. (Az egyik fiatalemberről tudjuk, hogy az eset óta családot alapított, egy gyermeke született és egyenesbe jött az élete.)

A hídon jópár évvel ezelőtt történt befejezett öngyilkosság is, ráadásul a holttestet gyermek fedezte fel.  (Egy másik iskola melletti gyalogoshídon is történt hasonló eset Szombathelyen.) De akár gyermek, akár felnőtt fedezi fel a testet, jó eséllyel egész életre szóló traumát okoz ez neki, miközben az öngyilkos személyes problémáihoz jó eséllyel semmi köze sincs.
 

Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Lelki segély telefonszám: 116-123


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.