Barion Pixel
Szerző: 112Press /Tánczos Mihály 2024. január 29.

Körforgalomban ütköző autók és fellökött kerékpáros Szombathelyen

Figyelmetlenség és az elsőbbség meg nem adása miatt történtek balesetek Szombathelyen, hétfőn. Ezekből most kettőről számolunk be.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a Horváth Boldizsár körút és a Sugár út kereszteződésében kialakított körforgalomban.

Körforgalomban ütközött Opel Fordnak
 
Egy Ford személyautó haladt már a körforgalomban. A sofőr a Sugár út felől haladt a Markusovszky utca irányába, amikor a Horváth Boldizsár körút felől érkező Opel belehajtott az oldalába, az ajtóknál.
 
Körforgalomban ütközött Opel Fordnak
 
Az egyszerűnek tűnő balesetet árnyalta, hogy az Opel vezetője nem érezte felelősnek magát a balesetért, mert szerinte a másik sofőr gyorsan érkezett a körforgalomba.
 
Körforgalomban ütközött Opel Fordnak
 
Ő rendőrt sem akart hívni, szerinte elég lett volna kitölteni a baleseti bejelentőt, a többit a biztosítók intézték volna.
 
Körforgalomban ütközött egy Opel Fordnak
 
Az osztrák rendszámú Ford magyar vezetője viszont azt mondta, hogy pont azért hívott rendőrt, mert nem szeretett volna később magyarázkodni, vagy polgári pert indítani. Szerinte ugyanis ő egyáltalán nem hajtott gyorsan és már bőven a körforgalomban haladt, amikor a másik jármű odaért. Szerinte a nyomok is igazolják az elmondását.
 
Körforgalomban ütközött Opel Fordnak
 
Abban egyetértett az Opelt vezető asszonnyal, hogy a baleset utáni pillanatokban megemelte a hangját mérgében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
 
 
Nem vette észre a kerékpárost
 
Nem sokkal később a Horváth Boldizsár körút folytatásán, a Bocskai István körúton történt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset.
 
Nem vette észre a kerékpárost
 
Egy Toyota kisbusz haladt a kórház irányába, amikor a sofőr úgy gondolta, hogy megfordul a járművel.  A Koncz János utca kereszteződésénél  lehúzódott jobbra, a forgalom elől elzárt területre, majd mivel szemből nem érkezett semmi ezért elindult.
 
Nem vette észre a kerékpárost
 
A Toyota vezetője nem vette észre a kerékpársávon időközben mellé érő, szabályosan közlekedő kerékpárost, akit fellökött a kisbusszal. Az asszony az aszfaltra zuhant és felhorzsolta az állát. A mentők kivizsgálásra a Markusovszky kórházba szállították. A járművet vezető férfi elismerte a felelősségét a balesetért.
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.