Barion Pixel
2016. március 09.

Parkoló autóval ütközött, de nem hajtott el a helyszínről a Volvo sofőrje Szombathelyen

Naponta sok autótulajdonos szembesül azzal, hogy parkoló járművébe valaki belehajtott, majd távozott a helyszínről. Vasban két nap alatt két balesetet okozó sofőr is meglépett a helyszínről. Most itt az ellenpélda.

A szombathelyi Bartók Béla körúton tartott a kórház felé egy férfi Volvo személygépkocsijával. A szemből érkező jármű a felezővonalhoz közel haladt, távolságot tartva a kerékpársávtól. A Volvo vezetője próbált lehúzódni előle, de az autója érintőlegesen ütközött egy út szélén parkoló Citroennel, aminek letörött a visszapillantó tükre és megrongálódott a lökhárítója.
DSC_5173

Az esetek nagyon nagy százalékában a sofőrök ilyenkor kereket oldanak, hiszen a parkoló autóban nincs vezető és a vétkesek bíznak abban, hogy megússzák a felelősségre vonást. A Volvo vezetője azonban félreállt és tárcsázta a segélyhívót, ahol a Citroen rendszáma alapján megtalálták és értesítették az autó tulajdonosát is.

DSC_5180

A járművet használó hölgy pár másodpercig nagyon mérges volt, de a balesetet okozó sofőr bocsánatkérése után elszállt a mérge. Azzal is tisztában volt, hogy szerencséje van, hogy ilyen sofőr rongálta meg az autót.

DSC_5178

Végül a két sofőr kitöltötte a baleseti bejelentőt és adatot cseréltek. A helyszínelő mindkettőjüknek adott tanácsot a későbbiekre. A Citroen ugyan szabályosan parkolt, de kb. 30 centire a padkától. A rendőr szerint saját érdekében legközelebb közelebb kellene állnia a sofőrnek a padkához, mivel kb. ennyin múlt most a baleset.

DSC_5174

A Volvo sofőrje pedig hiába hivatkozik arra, hogy közel ment a felezővonalhoz a szemből érkező, neki ugyanis szabad útja volt. A parkoló autók miatt a Volvonak voltak korlátozottak a lehetőségei és ha máshogy nem megy, akkor meg kellett volna állnia. A két sofőr elfogadta az érveket.
 

DSC_5182

A Volvo vezetője minimális helyszíni bírsággal* figyelmeztetéssel megúszta az esetet és tiszta lelkiismerettel folytathatta az útját. Nem úgy, mint az a sofőr, aki néhány órával korábban Szombathely határában nekihajtott egy védett úton közlekedő autónak, ami mély árokba csapódott. Az okozó ezután kereket oldott, keresi a rendőrség.

DSC_5179

(*Első beszámolónkban a sofőr elmondása alapján még azt írtuk, hogy a vezető helyszíni bírságot kapott. Valójában azonban figyelmeztetést kapott a helyszínre kiérkező rendőrtől.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.