Szerző: Pest Megyei Főügyészség / Fotó: PMKI Vác HTP 2019. szeptember 16.

Kisgyermeke tűzhaláláért emeltek vádat a kosdi apa ellen

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolja a Pest Megyei Főügyészség azt az apát, aki felügyelet nélkül hagyta 5 és 7 éves gyermekeit. Az 5 éves kisfiú a melléképületben keletkezett tűzben életét vesztette.

A bűnügy vádlottja és a felesége a Pest megyei Kosdon éltek. Négy gyermekük volt, köztük a bűnügy sértettjei egy 7 éves és egy 5 éves kisfiú. A gyermekek nevelése elsősorban az anyára hárult. Az apa a szülői feladatait elhanyagolta, szabadidejében italozott, tévézett, internetezett.

Fotó: PMKI Vác HTP

2018. augusztus 13-án az asszony a legkisebb gyermekével orvoshoz ment Vácra. A többi gyereket a nagymama házához vitte, ahol előbb a nagymama, majd később az időközben megérkező apa felelt értük.

Fotó: PMKI Vác HTP

A vádlott öngyújtókat töltött, az azonban elkerülte a figyelmét, hogy az 5 éves kisfiú az egyik öngyújtót eltette. Ebéd után a vádlott bezárkózott a szobába, gyermekei felügyeletével nem foglalkozott, azt másra sem bízta rá.

Fotó: PMKI Vác HTP

A sértettek először tévéztek, majd kimentek az udvarra játszani. Az udvar elhanyagolt, gazos volt, tele lomokkal, építési törmelékkel. A melléképületek is régi bútorokkal, lomokkal voltak tele. A gyerekek a melléképületben játszottak, amikor a náluk lévő öngyújtóval egy kenyeres zacskót meggyújtottak. A papír lángra kapott, a nagyobbik fiú megpróbálta eloltani, de nem sikerült, ezért kiszaladt az épületből. A testvérét is hívta, de az 5 éves gyermek az épület belső sarkába kuporodott és segítségért kiabált.

Fotó: PMKI Vác HTP

A nagymama majd a vádlott a melléképülethez rohantak, de a hatalmas lángok miatt nem tudtak bemenni a kisfiúért. A család ismerősei hívták a váci tűzoltókat, akik 10 perc alatt a helyszínre értek és megkezdték az oltást. A mentés során az 5 éves sértett megégett holttestét találták meg.

Fotó: PMKI Vác HTP

A Pest Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a gyermekek apját.

A Katasztrófavédelem a kosdi tűzről

Kigyulladt és teljes egészében égett egy negyven négyzetméteres melléképület Kosdon, a Székely utcában. Az épületben felhalmozott eszközök, berendezési tárgyak kaptak lángra, a tűz veszélyeztette a főépületet is. A tűzoltók kiérkezése előtt a tűzben három gázpalack felhasadt, kettőt pedig az egységek hoztak ki a helyiségből.

Fotó: PMKI Vác HTP

A váci hivatásos tűzoltók négy vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át a kiégett, beszakadt tetőzetű épületet. Az utómunkálatok során a melléképületben egy kiskorú gyermeket találtak, az életét már megmenteni nem lehetett, a helyszínen elhunyt. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.