Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. augusztus 31.

KIA perdítette meg az elé hajtó VW-t - STOP-táblát kérnek az utcában lakók

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Szombathelyen, a Verseny utca és a Stromfeld Aurél utca kereszteződésében. Ez már a sokadik hasonló jellegű karambol.

A Verseny utcában tartott a METRO áruház felé egy Volkswagen. A sofőr figyelmetlenül hajtott be a kereszteződésbe és egy neki jobbról, a Stromfeld utcában érkező KIA elé került.
 
v_01a
 
A KIA a VW jobb oldalának ütközött és beperdítette azt a Verseny utcába. A balesetben a KIA vezetője, egy hölgy megsérült, őt a mentők a Markusovszky kórházba szállították.
 
v_02a
 
A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A KIA lakó-pihenő övezetből érkezett, a kereszteződés előtt van az övezet vége tábla. A KRESZ 39.A (2) szerint:  "A lakó-pihenő övezetben járművel legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni."
 
v_08a
 
A Verseny utcából érkezőnek viszont elsőbbséget kell adni és a kereszteződésben a sofőrnek észlelnie kellett volna az érkező járművet.
 
Fekvőrendőr, STOP-tábla, figyelmeztető burkolati jel...
 
Több utcában lakó is elmondta, hogy évek óta szeretnék elérni, hogy a veszélyes kereszteződésre időben felhívják a járművezetők figyelmét. Sokan úgy repesztenek át, hogy észre sem veszik, hogy elsőbbséget kellett volna adniuk.
 
v_05a
 
Rendszeres a dudaszó, a környéken lakók a védett Stromfeld utcán is csak úgy merik megközelíteni a kereszteződést, mint ha nekik kellene elsőbbséget adniuk.
 
v_10a
 
Az utcabeliek szeretnék, ha az út fenntartója STOP-táblás kereszteződést alakítana ki, vagy minimum burkolati jelekkel, fekvőrendőrrel figyelmeztetné a közlekedőket.
 
v_09a
 
Éppen a mai napon foglalkoztunk részletesen egy olyan Vas megyei kereszteződéssel, ahol egy gyermekhalállal végződött baleset után került ki az Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla.
 

KIA perdítette meg az elé hajtó VW-t - STOP-táblát kérnek az utcában lakók 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.