Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. június 05.

Ki ad elsőbbséget kinek? - Egyszerűnek tűnő kérdés, de vajon tudja-e a választ?

A szombathelyi Szent Imre herceg utca és a Rumi Rajki István utca kereszteződéséről készült képünkkel kapcsolatban egyszerű a kérdés: mi az áthaladási sorrend, ha a betűkkel jelzett járművek egyszerre érnek a kereszteződéshez?

Látszólag egyszerű a kérdés, milyen sorrendben haladhatnak át a betűkkel helyettesített járművek ebben a kereszteződésben?

Mi lehet itt a járművek áthaladási sorrendje?

A "C" és "A" jelű járműre elsőbbségadás kötelező tábla vonatkozik. Kíváncsiak vagyunk olvasóink megfejtésére, amit Facebook oldalunk bejegyzésénél várunk. (Lásd a cikk alján.)

Kereszteződés

Talán apróságnak tűnhet egy-egy plusz, vagy hiányzó tábla, sokak szerint biztosan szóra sem érdemes. De ha történik egy sérüléses, vagy halálos kimenetelű baleset, akkor ott már azonnal komoly tétje van annak, hogy a baleset részeseire éppen mi vonatkozott a KRESZ alapján. Ilyenkor szakértők és ügyvédek feszülnek egymásnak a tárgyalásokon.

Kereszteződés

Azt is figyelembe kell venni, hogy a járművezetőknek csupán kis idő áll rendelkezésére egy-egy forgalmi szituáció kiértékeléséhez, mielőtt döntenek. A fontos táblákat hátulról is fel kell ismerniük. Pont ezért vagyunk kíváncsiak arra, hogy ennél a látszólag egyszerű kereszteződésnél hogyan döntenének?

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.