Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. január 31.

Kerítésért próbaidőre felfüggesztett börtön, lopásért közmunka - vádemelések

Osztrák férfiaknak kerített kiskorú szexpartnert egy fiatalkorú nő Szombathelyen. A kerítésért alkalmanként 12.500 - 25.000 forint közötti összegeket vett át. (Arról nincs információnk, hogy a kiskorú milyen nemű volt.) Egy másik esetben büntetett előéletű férfi lopott perselypénzt Szombathelyen. Mindkettőjük ellen vádat emeltek.


A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú nővel szemben, aki a vád szerint Szombathelyen, 2017. júniusától 2017. szeptember elejéig terjedő időben összesen 3 alkalommal szexuális cselekmény végzésére megszerezte a kiskorú sértettet osztrák férfiak részére.

A fiatalkorú vádlott a saját kapcsolatait és ismeretségét használta fel, amikor megszervezte a nemi kapcsolat helyét és idejét. A vádlott elkísérte a sértettet a helyszínre és a szexuális cselekmény után az ismeretlen osztrák férfiaktól a kerítésért 12.500,- és 25.000,- forint közötti összegeket vett át.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és annak megállapítását indítványozta, hogy a szabadságvesztés felfüggesztésnek próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

 

Perselypénzt lopott az egyik szombathelyi római katolikus templomból

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint szabadságvesztés büntetéséből történt szabadulása után két hónappal, 2018. májusában Szombathely egyik római katolikus plébániatemplomának perselyét feltörte és abból mintegy 5.000,- forintot tulajdonított el jogtalanul, míg a rongálással 24.000,- forint kárt okozott. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg.


A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a rovott múltú vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta.

Címlapképünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.