Szerző: 112Press 2019. december 19.

Súlyosan megsérült az elütött nő - a sötét, négysávos 86-oson tolta át a kerékpárját

Egy Körmend felé tartó Nissan pick-up ütötte el a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán kerékpárját az úton keresztben áttoló nőt Szombathely határában. Idősebb hozzátartozója néhány méterrel mögötte haladt, ő nem sérült meg.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset törént csütörtökön este Szombathely határáben, a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán, a vépi és a kámi elágazók között.

 
Egy Nissan haladt Körmend irányába a négysávos főút külső sávjában, 90 km/órás szakaszon. A sofőr későn vette észre a sötét főúton a menetiránya szerint balról jobbra gyalogoló, kerékpárt toló fiatal nőt. A vezető a fékbe taposott, de a Nissan elütötte a gyalogost, aki a motorháztetőről az árokba zuhant.
 
DSC_4804
 
A Nissan vezetője a 112Press kérdésére elmondta, hogy azonnal szaladt segíteni, miközben  tárcsázta a segélyhívót és több autó is megállt, hogy segítsenek. Az egyikben egy egészségügyi dolgozó utazott, ő profin irányította a többieket a mentők kiérkezéséig.
 
DSC_4835
 
A súlyosan sérült gyalogost a mentők a Markusovszky kórházba szállították.
 
A két kerékpáros nő Vép felől érkezett egy mezőgazdasági úton, ahol Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla áll a 86-os főút előtt. A Stop tábla alatt egy értelmezhetetlen, fehérre fakult kör alakú tábla található.
 
DSC_4843
 
A táblát megvilágítva és megfelelő szögből nézve valamennyire kivehető, hogy kötelező haladási irányt jelezhetett korábban, ami csak a jobbra fordulást engedélyezi. A kerékpárosok azonban leszálltak a bicikliről és áttolták volna a négysávos úttesten a kétkerekűt. Az elütött nő a negyedik sávba lépett be, amikor a Nissan elütötte.
 
Mit láthatott a sofőr?
 
Sokat nem. A 86-os és 87-es főút közös szakaszán nem működött a közvilágítás és erre még  rátett az is, hogy a sötét ruhás gyalogos kerékpárján nem volt küllőprizma, a nő nem viselt jólláthatósági mellényt. A szemből érkezők lámpái is rontják az úton gyalogló sötét alak láthatóságát.
 
DSC_4818
 
A két nő feltehetleg egy gyalogosok által kitaposott ösvény felé tartott, ami egy házilag eszkábált kis fahídon át összeköttetést ad a kerékpárúttal és a Sárdi-Ér utcával. (Lásd a Google Maps térképen.) Ezzel több száz méter kerülőt lehet megspórolni.
 
DSC_4795
 
A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. Láthatósági vizsgálatot is végzett a szakértő, hogy pontosan az eset során fennálló látási viszonyok között vizsgálhassák, honnan láthatta a sofőr a gyalogosokat.
 
DSC_4761a
 
Élő videónkban már elmondtuk, hogy az érintett szakaszon nem működik a közvilágítás, a helyszínen lévők szerint már több hét óta így van.
 

DSC_4774

A helyszínelés befejezése után az E-On online applikációjával bejelentettük a hibát, illetve az ÉSZ szombathelyi applikációban is jeleztük ezt.

DSC_4864

Nissan ütötte el a sötét úton átkelő, kerékpárt toló nőt a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.