Barion Pixel
Szerző: ORFK / 112Press 2018. december 23.

Kasszatolvajt keres a rendőrség - fotókkal

Budapesti étteremből lopta el a kasszát a képen kirajzolódó alak. Talán a társai alapján felismeri valaki.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2018. december 21-én 3 óra 20 perc körül bement egy VI. kerületi étterembe és – amíg társai az utcán várták – ellopta a kasszafiókot a benne tárolt pénzzel.

Az ismeretlen elkövetőkről az étterem biztonsági kamerája felvételeket készített.

" "

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételeken látható elkövetőket felismeri, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a  06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

" "

" "

A fenti esethez ugyan nincs köze, de érdekességképpen megmutatjuk az InSight űrszonda által a Marsról elküldött felvételt. Ha "valaki" éppen a vörös bolygón lopná a szonda alkatrészeit, akkor róla vélhetően nagyságrendekkel jobb minőségű felvétel állna rendelkezésre, 175 millió kilométer távolságból.

Az InSight képe a marsról - Fotó: NASA

Ezzel mindössze arra szerettünk volna célozni, hogy talán ideje lenne lecserélni az évtizedes (vagy nagyon olcsó) kamerarendszereket modernebb, nagyobb felbontású rendszerekre, hogy hasonló esetekben legyen esély a felismerésre.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.