Szerző: Tánczos Mihály; Fotó: Piskor Máté 2018. szeptember 15.

Kapitális bikát lőtt egy osztrák vadász Bérbaltavár közelében

Kapitális gímbika került terítékre szerdán a Bérbaltavári-Nagytilaji Községi Vadásztársaság bérbaltavári területén. A vadat egy osztrák bérvadász ejtette el.

Információnk szerint a Werner Perlinger bérvadász által elejtett szarvas trófeájának frissen mért súlya 15,90 kilogramm, ám ez még nem hivatalos adat. Az osztrák vadász Badacsonyi Csaba sportvadász, illetve Koós István terület nélküli hivatásos vadász segédletével ejtette el a vadat.

Kapitális gímbika1

A vadászoktól megtudtuk, hogy Bérbaltavár mellett intenzív élőhelyfejlesztés zajlik tavaly óta Piskor Máté hivatásos vadász, vadgazda mérnök irányításával. Gyakorlatilag egy nyugalmi területet alakítottak ki a vadföldek kezelésével, így a területen tudták tartani a gím tarvad állományt - azaz a nőstényeket -, ennek köszönhetően jelent meg a területen a most elejtett kapitális bika.

Kapitális gímbika

A kétéves munka már most meghozta a gyümölcsét, a Bérbaltavári-Nagytilaji Községi Vadásztársaság pedig továbbra is minőségi területet igyekszik kialakítani.

Kapitális gímbika

A képeket elnézve valószínűleg számos vadásztársaságnál csettintenek elégedetten, vagy akár kicsit irigykedve is a vasi trófeát látva. Úgy tudjuk, hogy az elmúlt 20 évben nem esett ekkora gímbika ezen a területen, de országos viszonylatban is kiemelkedőnek számít a Bérbaltavárnál elejtett vad trófeasúlya.

Kapitális bikát lőtt egy osztrák vadász Bérbaltavár közelében
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.