Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. június 19.

Hamisított órákat áruló nő és szarvastrófea tolvaj ellen emeltek vádat

Egy Simon-Júdás napi vásáron árult hamis órákat egy nő, az ügyészség pénzbüntetéssel sújtaná. Gímszarvasbika trófeát lopott el egy bekerített udvar teraszáról egy férfi, aki eddig sem volt ismeretlen a bűnüldözők előtt.

Hamis órákat árult a vásárban

A Sárvári Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2015-ben Sárváron megrendezett Simon-Júdás napi vásáron hamis védjeggyel ellátott karórákat hozott forgalomba.

A karórákon lévő védjegyek nemzetközi védjegyoltalom alatt álltak, azok megtévesztésig hasonlítottak az eredeti védjegyekre, és ezért alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére. A két hamisított védjeggyel ellátott karóra forgalomba hozatalával a vádlott összesen 659.000 Ft vagyoni hátrányt okozott az iparjogvédelmi jogok birtokosának, melynek megtérítése érdekében a sértett képviselője polgári jogi igényt jelentett be.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Trófeát lopott és még aznap túladott rajta

A Körmendi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint a sértett Körmend közeli településen lévő bekerített lakóházának nyitott teraszáról jogtalanul eltulajdonított egy 81.000 Ft értékű gímszarvasbika trófeát. A vádlott a trófeát még aznap 12.000 Ft-ért értékesítette, és a vevőnek valótlanul azt állította, hogy az erdőben találta.

A Körmendi Járási Ügyészség a más ügyben bűntető eljárás hatálya alatt álló, a törvénnyel már korábban is összetűzésbe került vádlottal szemben elzárás kiszabását indítványozta.

 

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.