Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. április 03.

Frissítve: Kanyarodó Audival ütközött parkoló autókat kerülő Skoda - egy Citroen is összetört

Ketten megsérültek a szombat délutáni balesetben. Az útról letolt parkoló autó szerelésre várt. A mentés alatt havas eső esett.

Frissítés: Megkereste szerkesztőségünket a Skoda vezetője és utasa és reagáltak a másik sofőr által elmondottakra. A Skodát vezető asszony elmondta, hogy nem vezetett gyorsan és szerinte az Audi vezetője kanyarodott ki jobbra, nagy ívben elé. Az első ütközés után a mellette ülő párja ijedtében kikapcsolta a biztonsági övét, de még ezután ütköztek a Citroennek.
 
ah2a
 
A légzsák nyílódásakor keletkező füsttől a férfi megijedt, azt hitte, kigyulladt az autó és nincs sok idejük a menekülésre. A termetes férfi azonban nem tudta kinyitni az ajtaját a Citroentől, a vezető ajtaja pedig az Audival való ütközéstől nem nyílt. Végül a férfi kijutott az autóból és segített a párjának is. A pár egy számukra meglepő momentumról is beszámolt. Az Audi vezetője az ütközés után odasietett hozzájuk, amikor még az autóban ültek, térdre borult az úttesten és imádkozni kezdett, illetve szóban ostorozta magát, azt kiabálta, hogy "Mit tettem?  Mit tettem?"
 
Korábban írtuk: Egy Skoda, egy Audi és egy Citroen rongálódott meg a szombathelyi Alsóhegyi úton történt balesetben. A mentők két embert szállítottak kórházba. Az elsődleges adatok alapján a Skoda utasa nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.
 
ah7a
 
Információnk szerint a Skoda haladt az Alsóhegyi úton a temető irányába és út szélén parkoló autókat került ki, amikor a Laky Demeter utcából egy Audi kanyarodott jobbra.
 
A Skoda érintőlegesen ütközött az Audival, majd a menetirány szerinti jobb oldalon egy Citroennek hajtott, amit árokba lökött.
 
ah5a
 
A balesetben a Skodában ülők sérültek meg, az utas súlyosan. Ő a nyomok alapján nem használta a biztonsági övét.
 
ah1a
 
Az Audi vezetője kérdésünkre elmondta, hogy lassan közelítette meg a kereszteződést, ahol elsőbbséget kellett adnia és balra elnézve látta, hogy nem érkezik jármű. Jobbra már felületesen  pillantott csak és megkezdte a jobbra kanyarodást. Ekkor vette észre az addig A-oszlop takarásában lévő, neki jobbról érkező Skodát, ami a parkoló autók kikerülése miatt részben az ő sávjában közlekedett, a balesetet azonban már nem tudta elkerülni.
 
ah9a
 
Az Audi vezetője elmondta azt is, hogy nagyon sajnálja az esetet és megpróbálja felvenni a kapcsolatot a kórházba kerültekkel. Azt is hozzátette, hogy megítélése szerint a Skoda nem feltétlenül a megengedett sebességgel érkezett.
 
ah12a
 
Az ütközés után az egyik szomszédos házból egy szolgálaton kívüli tűzoltó érkezett, aki kollégái kiérkezéséig áramtalanította a Skodát és segített a sérülteknek is.
 
ah8a
Az árokba lökött és betonelemnek ütközött Citroenről kiderült, hogy autószerelőhöz vitte a tulajdonosa és az út szélén parkolt le vele. A rossz hírről, miszerint valószínűleg már soha nem fog elkészülni a jármű az autószerelő értesítette a Citroen tulajdonosát.
 
ah11a
 
A mentés és a helyszíni szemle ideje alatt felváltva esett havas eső (+12 fokban) és sütött a nap.
 

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Kanyarodó Audival ütközött parkoló autókat kerülő Skoda - egy Citroen is összetört
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.