Barion Pixel
2023. december 14.

Kamiont előző Mercedes ütközött egy Fiattal, majd a kamionnal – teljes útlezárás volt a 87esen

Az ún. kőszegi egyenes Szombathely felőli végén kezdett kamion előzésébe egy személyautó, aminek a vezetője későn vette észre a szemből érkező, a kanyarból éppen kiérő járművet. A vétlen sofőr fékezett és az árok szélére kormányozta a gépkocsit, de így is ütköztek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 87-es főúton, Gencsapáti közelében, csütörtökön kora reggel.

---Kérjük, iratkozzon fel Youtube-csatornánkra! Köszönjük!---

Kőszeg felől Szombathely irányába tartott egy Mercedes személygépkocsi, aminek a vezetője egy kamion előzésébe kezdett. Szemből azonban egy szabályosan közlekedő Fiat érkezett a kanyarban. A vétlen sofőr a veszélyt látva fékezett és az árok szélére kormányozta a járművét, de érintőlegesen ütközött a Mercedesszel, aminek szintén érintőlegesen nekiütközött az éppen megelőzött kamion is.

A Fiat bal első kereke kiszakadt, a jármű az árokban állt meg. A balesetben a Mercedes vezetője az elsődleges adatok alapján könnyű sérülést szenvedett. A 37 éves férfi munkába tartott, évek óta közlekedett ezen az úton, így a hosszú, egyenes szakasz végén lévő kanyarról is tudnia kellett.

Kamiont előző Mercedes ütközött Fiattal a 87-es főúton

A Fiatban négy, munkába tartó férfi ült.  Ők karcolás nélkül megúszták a balesetet.

-A sofőr felkiáltott, hogy „ez mit csinál?”, majd erősen fékezett, a következő pillanatban pedig már bepördültünk az árokba. Azonnal ellenőriztük egymást, hogy mindenki jól van-e. Én megkérdeztem a sofőrünket, hogy megvan-e a lába? – mondta el a Fiat egyik utasa, aki a szíve szerint nagyon csúnyát mondott volna a baleset okozójának, de aztán nem tette. Ehelyett megkérdezték tőle, hogy tudnak-e segíteni neki. Az utas hozzátette, hogy őt a három gyermeke és a felesége várja otthon és most belegondolt, hogy egy pillanat alatt megváltozhat egy család élete. Ha a Fiat vezetője csak fékez, akkor frontálisan ütköznek.

Kamiont előző Mercedes ütközött Fiattal a 87-es főúton

A helyszíni szemle és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott, a forgalmat a rendőrök Gencsapáti felé terelték. Kisebb torlódás alakult ki.

Miután a Magyar Közút feltakarította a törmeléket az autómentő a lezárásnál álló rendőrökkel megbeszélt módon lekapcsolta a fényhídját és dudált. Ez volt a jel arra, hogy befejeződött a helyszíni munka és újból megindulhat a forgalom az érintett útszakaszon.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.