Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. augusztus 08.

A kamionsofőr mentette meg a Suzuki vezetőjét - figyelmetlen előzés a 84-esen

A Rábapaty felé tartó Suzuki vezetője kamion előzésébe kezdett a 84-es főúton. A szemből érkező kamion vezetőjének pár pillanata volt eldönteni, hogy önhibáján kívül darálóvá változtatja az utat, vagy próbál menekülőutat nyitni a személyautónak, amivel saját magát és az élőállat-szállítmányt is veszélybe sodorhatja. Az utóbbi mellett döntött és mindenki megúszta.

-Rosszul mértem fel a távolságot - felelte kérdésünkre a Suzukit vezető asszony, miközben az autómentőre várt.  Járműve bal eleje roncsolódott, a kocsi mozgásképtelenné vált, de a balesetben senki sem sérült meg.
 
Ebben kulcsszerepet játszott a Sárvár felé tartó, csirkéket szállító teherjármű vezetője, aki gyorsan felmérte, hogy a balesetet szinte lehetetlen elkerülni.
 
DSC_7133
 
-A Suzuki már a kamion mellett haladt, nem tudott volna visszatérni a sávjába. A sofőr szerintem nem vehette észre, hogy vele szemben haladok. Amennyire lehetett a padkáig kormányoztam a kamiont, de így is ütköztünk. Nagyon örülök neki, hogy nem történt komolyabb baj - mondta a balesetben vétlen kamionsofőr, aki később folytatni tudta az útját a szerelvénnyel.
 
DSC_7128

A "Balesetveszélyes útszakasz" táblával jelölt 84-es főúton ezúttal sem az útszakasz veszélyes volta miatt történt baleset, hanem emberi figyelmetlenség miatt.

DSC_7125
 

Baromfiszállító kamionnal ütközött érintőlegesen egy Suzuki Rábapaty közelében




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.