Barion Pixel
Szerző: Magyarország Ügyészsége / 112Press 2023. április 12.

Orrba vágta a Parlament őrét az ittas amerikai fiatal - felfüggesztett börtönbüntetést kapott (videó)

Az ittas fiatalembert magyarul és angolul is felszólította az őr a távozásra, de az illető hadonászni kezdett és ököllel eltalálta az őr orrát. Az esetet a Parlament biztonsági kamerái rögzítették.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 55 órán belül bíróság elé állított egy őrizetben lévő 21 éves amerikai állampolgárt.

A vád szerint a férfi  2023. április 4-én, éjjel 2 órakor ittasan megközelítette a Parlament egyik kapuját, és megpróbált az elzárt területre a záróláncot átmászva bejutni. A fiatal cselekményét látta az Országgyűlési Őrség szolgálatban lévő tagja, aki magyar, majd angol nyelven is tájékoztatta, hogy a területre nem léphet be, valamint távozásra szólította fel. A férfi az ismételt felszólítások ellenére sem ment el, hanem többször megpróbálta a láncot átlépni, melyet az országgyűlési őr úgy akadályozott meg, hogy a tenyerével a vállánál megtartva tartóztatta fel a férfit.

A Parlament őrére támadt egy ittas amerikai férfi

Ezt követően az illető elfutott a Szalay utca irányába, majd a Parlament XVII-es kapujával szemben található láncot kikerülve belépett az elzárt területre, és ott ököllel legalább két-három alkalommal a hivatalos személy arca felé ütött. Az ütések egyike eltalálta a főtörzsőrmester orrát, aminek következtében 8 napon belül gyógyuló vérző sérülést szenvedett.

A Parlament őrére támadt egy ittas amerikai férfi

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárási törvény eljárásgyorsító intézkedéseit alkalmazva az elkövetéstől számított 55 órán belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította.

A bíróság a váddal egyezően elítélte a férfit. A bíróság egyetértett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség tárgyaláson előterjesztett büntetési indítványával is, így a vádlottat egy év - végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte és 2 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős – áll Magyarország Ügyészségének közleményében

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.