Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2016. január 12.

Lemondott tárgyaláshoz való jogáról a TEK által elfogott zsaroló

Késsel, veréssel és robbantással is fenyegetőzött Jánosházán, hogy elérje célját a 37 éves celldömölki férfi. Ha nem kapta meg, amit kért, akkor ütött. Ismerőseit is megverte, hogy pénzhez jusson. A TEK fogta el februárban, most lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A Sárvári Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények miatt emelt vádat H. Ferenccel szemben, aki élet elleni fenyegetéssel, illetve egyéb fenyegetéssel vette rá, illetve kívánta rávenni a sértetteket követelései teljesítésére.

A vádlott 2014. december 31. napján a déli órákban Jánosházán az egyik ismerősétől – miután kérte, hogy üljön be az autójába – 50.000 Ft-ot kért. A sértett közölte a vádlottal, hogy nem tud neki pénzt adni, erre a vádlott követelte tőle, hogy kérjen valakitől, majd a pénzt adja oda neki. A követelés nyomatékosítására a vádlott kétszer arcon ütötte a sértettet. A megfélemlített sértett emiatt megígérte a vádlottnak, hogy kér pénzt, s azt átadja neki.

 

 

A vádlott ennek ellenére tovább fenyegette a sértettet, a gépkocsi kesztyűtartójából magához vett egy kést, amelyet a sértett hasához nyomott, majd közölte vele, ha nem szerzi meg a pénzt, elvágja a torkát. A sértett beleegyezett a pénz átadásába, kiszállt az autóból és a lakásán az élet elleni fenyegetés hatására magához vett 100 eurót. Ezt a vádlott utasítása szerinti helyen átadta neki.  

2015. januárjában a vádlott egy további sértettől is pénz, vagy ingyenesen építőanyag átadását követelte. A sértett közölte a vádlottal, hogy nem ad neki pénzt, erre a vádlott azzal fenyegette, hogy bezáratja a kereskedést, és az ismerősével megvereti a sértettet. A sértett ezután sem volt hajlandó pénzt adni a vádlottnak, követelése nyomatékosítására a vádlott ököllel mellbe ütötte. A sértett továbbra is elzárkózott a pénz átadásától, ezért a vádlott további 3 alkalommal mellbe és állon ütötte a sértettet. Miután több vásárló is érkezett a kereskedéshez, a vádlott elhagyta a helyszínt.  

A vádlott 2014. december elején az egyik jánosházi postahivatalban, mivel a fizetés ellenében kiadandó csomagját fizetés nélkül nem akarták kiadni a részére, megfenyegette az alkalmazottat, hogy amennyiben a csomagját nem adják át, „felrobbantja a postát, megöli az ott dolgozókat, tudja hol laknak, megvárja őket, a börtöntől sem fél”. Az alkalmazott a fenyegetés ellenére a csomag kiadását megtagadta, és közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget, aki ezt követően a cselekményét abbahagyta.  

A vádlott a bűnösségére is kiterjedő vallomást tett, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, ezért az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalásról lemondás keretében szabjon ki vele szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.