Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó: 112Press 2020. július 16.

Letöltendő börtönt kért az ügyészség az ittasan sérüléses balesetet okozó sofőrre

A sofőr a baleset előtt három héttel már ittasan fogócskázott a rendőrökkel és a vezetői engedélyét be is vonták.

Az Opel vezetője ismét ittasan ült a volán mögé, az utasa bánta

A Szombathelyi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas vezetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy hónapon belül két alkalommal vezetett ittasan és a második esetben balesetet is okozott.
A vádirat szerint az ittas vezetés miatt korábban már elítélt vádlott az első alkalommal közepes fokban ittasan vezette a gépkocsit Szombathelyen, a Zanati úton, 2018 szeptember elején.

A rendőrök igazoltatni akarták a vádlottat, mert – ittassága miatt – többször indokolatlanul megállt a járművel az úton. A vádlott befordult egy udvarba a rendőrök elől, akik azonban utolérték, az intézkedés során észlelték az ittasságát és elvették a vezetői engedélyét.

A vádlottat azonban a jogosítvány hiány sem akadályozta meg abban, hogy három hét elteltével ismét, ekkor már súlyos fokban ittasan a volán mögé üljön.

Az ittas vezetés vége

A férfi Vassurány irányába közlekedett, amikor ittassága miatt letért az útpadkára, elveszítetteaz uralmát a jármű felett, ami átsodródott az úttesten, majd a mezőgazdasági területre csapódva állt meg. A balesetről részletesen beszámoltunk.

A jármű jobb első utasa szenvedett maradandó fogyatékossággal járó sérülést a balesetben. A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

(Kiegészítés: Érdekesség, hogy egy évvel ezelőtt a cikkünkhöz hozzászólt elvileg a sérült utas is. Ő azt írta, hogy nincs maradandó sérülése és egy sávjukba átlógó John Deere traktor miatt kötöttek ki a szántóföldön. A sofőr súlyos ittasságáról azonban nem ejtett szót.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.