Barion Pixel
Szerző: Veszprémi Járási Ügyészség / Veszprém MRFK / 112Press 2020. május 27.

Az Opel ittas vezetője okozta a BMW-t vezető férfi halálát Ajkán

A Veszprémi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a 30 éves, felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejét töltő férfinak, aki ittasan okozott halálos balesetet Ajkán.

A balesetről korábban már beszámoltunk, most azonban kiderültek azok a részletek is, amiket a rendőrség megkeresésünkre későbbre ígért.

Az eljárás jelenlegi adatai szerint a személygépkocsiját ittasan vezető elkövető Ajka-Padragkút felől Ajka irányába haladt, amikor áttért a szembejövő forgalmi sávba, és ott nekiütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő másik személygépkocsinak. A baleset következtében a vétlen autó 48 éves vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Az ittas sofőr Opelje letarolta a BMW-t, a vétlen sofőr meghalt

A baleset a férfi szabályszegése miatt következett be, ezért őt a nyomozó hatóság halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként, amely a törvény szerint 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntethető.

Az ügyészség a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló elkövető letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójának azzal, hogy a kényszerintézkedés tárgyában az ülés telekommunikációs eszköz használatával kerüljön megtartásra. Az eljárási cselekményre így személyes érintkezés nélkül került sor, azon az ügyész és a gyanúsított is online vett részt.

A BMW vétlen vezetője a helyszínen elhunyt

A bíróság a letartóztatást megalapozó törvényi feltételek közül a szökés és a bűnismétlés veszélyét állapította meg, azonban ezek kiküszöbölése érdekében elegendőnek tartotta a gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendelését. A végzés nem végleges, az ellen az ügyész a súlyosabb kényszerintézkedés elrendelése végett fellebbezést jelentett be.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.