Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség Fotó: Illusztráció 2023. november 14.

Elhajtott a helyszínről a baleset ittas okozója - pénzbüntetés és eltiltás vár rá

A közepesen ittas férfi autója egy kanyarban egy forgalmi okból álló gépkocsinak sodródott márciusban. Az okozó bölcsebbnek látta elhagyni a helyszínt. Vádat emeltek ellene.

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2023 márciusában, Szombathelyen közepes fokban ittasan vezette személygépkocsiját, amelynek során egy kanyarban áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol érintőlegesen nekiütközött egy forgalmi okból várakozó másik gépkocsinak. A vádlott a balesetet követően nem állt meg, hanem otthonába távozott, ahol később rendőri intézkedés alá vonták.

Az ittas férfi több KRESZ szabályt is megszegett, mert úgy vezette a járművet, hogy a szervezetében szeszes italból származó alkohol volt; a járművel a bekanyarodás után áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba; továbbá a balesetet követően adatai hátra hagyása nélkül távozott a helyszínről.

A járási ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A címlapkép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.