Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. október 15.

A levegőbe repült az ittas sofőr Audija Szombathely közelében

A fiatal járművezető egy balra ívelő kanyarban veszítette el az uralmát a jármű irányítása felett. Az autója többször is a levegőbe emelkedett. A sofőr használta a biztonsági övét és maga mászott ki a totálkáros roncsból.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2023. október 15-én reggel a 86-os főúton, Szombathely közelében. Egy Körmend irányából érkező Audi egy balra ívelő kanyart kiegyenesítve a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról, majd a töltés alján 70 métert sodródva  többször is a levegőbe repült. 


Az autó végül egy eper- és áfonya ültetvény kerítése előtt az oldalán állt meg. Az Audit vezető 20 év körüli fiatalember használta a biztonsági övét és ki tudott mászni a roncsból.

Az autó anyósülésén szerencsére senki sem utazott

Az elsődleges adatok alapján könnyű sérülést szenvedett sofőr számára az egyik legfontosabb probléma az volt, hogy a felnik megvannak-e, amikor a szombathelyi tűzoltók az autóhoz cipelték a kiszakadt kereket.

1000037538

A jármű vezetője ittas volt, ezért rendőri kísérettel a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították, ahol a kivizsgáláson kívül kettős vérvétel várt rá. A fiatalember vezetői engedélyét a helyszínen elvette a baleseti helyszínelő.

A fiatal sofőr használta a biztonsági övét és kisebb sérülésekkel tudott kiszállni a roncsból

A mentés ideje alatt tűzoltói irányítással, egy sávon haladhatott a forgalom. Nem alakult ki nagyobb torlódás. A sofőr helyszínre érkező édesanyja az autót meglátva elsírta magát, de ő nem az autó állapota miatt.

A jármű vezetője ittas volt

A baleset időpontjában esett az eső. Egy közlekedő elmondta, hogy ő kb. 90 km/órás sebességgel haladt Kisunyom és Balogunyom között, amikor az Audi nagy sebességgel megelőzte.

Balra ívelő kanyarban tért le a 86-os főútról az Audi

Hat éve a közelben kirepült egy sofőr egy hasonló balesetben

Hat évvel korábban ugyanezen az útszakaszon történt hasonló, de halálos kimenetelű közlekedési baleset. A legfőbb különbség, hogy az ittas sofőr és szintén ittas utasa nem volt bekötve és mindketten kirepültek a Volkswagenből.

A 28 éves sofőr a helyszínen életét vesztette. Bekapcsolt biztonsági övvel valószínűsíthető, hogy komolyabb sérülés nélkül megúszhatták volna a balesetet, úgy, ahogy a most felborult Audi vezetője.

Öt örökzöldet is kidöntött az Audi a Berryland áfonyaültetvény előtt


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.