Barion Pixel
Szerző: TM 2017. szeptember 24.

Ittas sofőr Alfája repült BMW oldalába Rábahídvégen

Egy problémát akartam megoldani, gyorsan vezettem! - zokogta az ittas sofőr, miután vasárnap kora reggel kisegítették a totálkárosra tört autójából Rábahídvégen. A problémamegoldás nem sikerült, ellenben felsorolunk néhány újabb problémát, ami a fiatal járművezető nyakába szakadt.

 
A Sorokpolány felől Vasvár irányába tartó Alfa Romeo letért az útról, kidöntött egy jelzőtáblát, majd egy gépkocsibeálló oldaláról a levegőbe repült. A jármű letörte egy fa ágát, majd egy parkoló BMW oldalának ütközve az oldalára fordulva állt meg.
 
DSC_9379

A balesetben az autót vezető fiatal nő könnyebben megsérült, őt kivizsgálásra a mentők kórházba szállították. Az Alfa Romeo totálkárosra törött. Az ütközéstől kirepült az autóból a hátsó üléstámla és egy nagyméretű hangszóró is, ami szerencsére nem okozott sérülést a sofőrnek. Megrongálódott a néhány hete vásárolt BMW jobb oldala is. Az autó ház előtt parkolt a behajtón, több méterre az úttesttől.

DSC_9407

Az autó vezetője elismerte, hogy gyorsan vezetett és azt is, hogy alkoholt fogyasztott vezetés előtt. Ezt már azoknak is elmondta, akik a csattanásra és kiabálásra szaladtak segíteni. A sofőr "egy problémát szeretett volna megoldani", elmondása alapján.

DSC_9411

Ez láthatólag nem sikerült, ellenben az ittas vezető újabb problémákat is szerzett. Az alkoholfogyasztása miatt a biztosító helyett neki kell megtéríteni a kárt a közlekedési jelzőtábláért és az összetört BMW-ért is, így a totálkáros Alfa Romeo mellett további milliós kiadások is várnak rá, az okozott balesetért rá kiszabott büntetésen túl is. A vezetői engedélyének is búcsút inthet a baleset okozója.

DSC_9396

A fentiek ellenére a sofőr még mindig tarthatja szerencsésnek magát, hiszen nem szerzett súlyos sérülést, megmaradt keze-lába és mások sem sérültek, vagy haltak meg miatta. Az utóbbi esetben a sofőr bilincsben hagyhatta volna el a helyszínt.

Mielőtt valaki ittasan volán mögé ül talán érdemes mérlegelni az előbb említetteket is.

DSC_9381

A baleset időpontjában száraz volt az aszfalt és a köd is csak egy órával később ült a tájra. Az Alfa Romeo vezetője egy jobbra ívelő kanyar után és egy balra ívelő kanyar előtt veszítette el uralmát a járműve felett. "Besokalltam" - foglalta össze tömören a segítőinek. A járművet vasvári tűzoltók állították a kerekeire és áramtalanították a roncsot.

A környéken lakók elmondása alapján nem ritka, hogy a gépjárművezetők nem lassítanak a település határában, hanem 90-100-as tempóban haladnak a házak között a 8-as főút felé.

Ittas sofőr okozott balesetet Rábahídvégen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.