Szerző: 112Press 2019. szeptember 18.

Ittas MAN-sofőr hajtott bele Volvo gabonaszállítóba a 8-as főúton

Súlyosan megsérült az a férfi, aki tandem pótkocsis szerelvényével nekiütközött egy előtte forgalmi okból álló teherjárműnek. Az útszakaszon 60 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben.

Körmend irányába tartott egy Volvo teherautó, ami Csákánydoroszlót elhagyva forgalmi okból megállásra kényszerült.
 

 

 
 
-Éppen CB rádión beszéltem a néhány járművel előttem álló kollégámmal, amikor a tükörben megláttam a felém tartó MAN-t. Láttam, hogy nem fog megállni. Kitettem az elakadásjelzőt és sokszor ráléptem a fékre, hogy a féklámpa villogása is figyelmeztesse a sofőrt. Ezután vészfékezett és füstölő kerekekkel jött felém - mondta el a 112Press kérdésére a balesetben vétlen jármű vezetője.
 
cs8
 
-"Belém jön! Belém jön!" - kiabáltam a CB rádióban. A vészfékezés ellenére még legalább 30-40 kilométer/órás sebességgel ütközött és előre lökte a Volvo-t. Szerencsére nem ütköztem neki másik járműnek. Nagyon megijedtem és féltem attól, hogy milyen látvány fogad. Egy másik sofőrrel felfeszítettük a roncs ajtaját, de a sofőrt nem tudtuk kisegíteni, mert beszorult a roncsba.
 
cs11
 
A helyszínre körmendi tűzoltók érkeztek, akik feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították a súlyosan sérült sofőrt szorult helyzetéből. Információink szerint a MAN vezetője elmondta, hogy nem működött a fék a tandem pótkocsin. A szerelvény több mint 60 méter féknyomot húzott, mielőtt ütközött a Volvóval.
 
cs9
 
Úgy tudjuk, hogy a balesetet okozó járművezető alkoholt fogyasztott vezetés előtt. A jármű kb. két tonna rakományt szállított.
 
Az érintett útszakaszon 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben.
 
cs17
 
Érdekesség, hogy egy kisbusz, ami fél órát vesztegelt a feltorlódott kocsisorban néhány kilométerrel arrébb Rátótnál szintén ráfutásos balesetet okozott egy kijelölt gyalogátkelőhelynél.
 
r1
 
Abban a balesetben senki sem sérült meg, a Volkswagen kisbusz vezetője elismerte felelősségét az összetört Mercedesért.
 

MAN kamion ütközött Volvo gabonaszállítónak Csákánydoroszló közelében 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.