Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Járásbíróság; Fotó, videó: 112 Press 2016. március 16.

Hét évet kaptak a szombathelyi "csecsemő tolvajok"

A páros elvitt egy újszülöttet a szombathelyi kórházból. Ma nem jogerősen 7 év börtönbüntetést kaptak ezért, segítőjük 200 ezer forintos büntetéssel "megúszta".

A Szombathelyi Járásbíróság az előzetes letartóztatásban lévő első és másodrendű vádlottat 7 év börtönre, 6 év közügyektől eltiltásra, míg a szabadlábon védekező harmadrendű vádlottat 200.000 Ft pénzbüntetésre ítélte.

A Szombathelyi Járásbíróság - dr. Farkasné dr. Diós Mária tanácsa - ma délelőtt ítéletet hozott Cz-né. O. K. és kettő társa ellen személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben.



Videó a vádlottak előzetes letartóztatásáról.

Az ítéleti tényállás lényege szerint az elsőrendű vádlott elhatározta, hogy egy újszülöttet el fog hozni egy kórház szülészeti osztályáról, ezért 2014. május-júniusában elterjesztette, hogy gyermeket vár. Az újszülöttre azért volt szüksége, mert az Ausztriában dolgozó - jó jövedelmű - élettársának szerette volna azt mondani, hogy a gyermek tőle van. Tervei szerint ezt követően szakított volna vele és komoly összegű tartásdíjat követelt volna. Másodrendű és hamarendű vádlottaknak a tartásdíjból 100.000-200.000 Ft-ot ígért, cserébe segítségüket kérte a terv megvalósításában. Az  elsőrendű vádlott elhatározta, hogy az újszülöttet sajátjaként fogja nevelni, a másodrendű vádlott az ehhez szükséges iratok megszerzését vállalta.

393743cd

A vádlottak több Vas megyei kórházban tartottak terepszemlét, közben gyermekholmikat vásároltak. A hamarendű vádlott szerepe az volt, hogy a másodrendű vádlott által készített hamis ápolói munkaszerződéssel bejusson a szülészeti osztályra és ott jól megfigyeljen mindent. 2014. július 9-én az elsőrendű  és a másodrendű vádlott bejutott a szombathelyi kórházba. Az elsőrendű vádlott az egyik szobából -amikor azt senki nem látta- magához vett egy előző napon született csecsemőt, majd a másodrendű vádlott segítségével a lakásába vitte. A nyomozók a gyermeket még aznap megtalálták és visszavitték a kórházba.

 
Az ügyben tartott sajtótájékoztató Szombathelyen 2014-ben.

A bíróság bűnösnek találta elsőrendű és másodrendű vádlottakat társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében és társtettesként elkövetett családi jogállás megsértése bűntettének kísérletében, továbbá másodrendű vádlottat felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségében. A hamarendű vádlottat bűnösnek mondta ki hamis magánokirat felhasználásának vétéségben.

167391572853d8fd9f11f1f

A bíróság ezért az elsőrendű  és a másodrendű vádlottat 7 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A szabadságvesztés büntetést börtönben rendelte végrehajtani. Elsőrendű és másodrendű vádlottak a büntetés 2/3 részének kitöltését követően bocsáthatóak feltételes szabadságra. A hamarendű vádlottat 200 napi tétel pénzbüntetésre ítélte azzal, hogy egy napi tétel összege 1.000,- Ft.

csecsemos_ugy_itelet

Az ítélettel szemben az elsőrendű és másodrendű vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be a büntetés enyhítésért, míg a hamarendű vádlott tudomásul vette. Az ügyész mindhárom vádlott vonatkozásában tudomásul vette az ítéletet.

49ffadff

A bíróság az elsőrendű és a másodrendű vádlottak előzetes letartóztatását fenntartotta, ez a végzés a mai napon jogerőre emelkedett.

A kórházból elvitt csecsemő ügyének tárgyalása



Előzetesben a csecsemőtolvajok



 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.