Barion Pixel
2014. július 10.

Maguknak lopták a csecsemőt Szombathelyen (videóval frissítve)

Véletlenszerűen vittek el a szülészetről egy kislányt Szombathelyen egy 38 éves anyának, aki tavasszal elvetélt. Véletlen, hogy egy szomszédban lakó nő csecsemőjét vitték el.

A személyleírás alapján egy órán belül elfogták a rendőrök azt a férfit és nőt, akik elhozták más kisbabáját a szombathelyi Markusovszky kórházból. A 112 Press tegnap azonnal beszámolt a rendőrségi rajtaütésről és az ügy hátteréről. Információinkat ma sajtótájékoztatón is megerősítették.

A sajtótájékoztató teljes anyaga

Dr. Tiborcz János dandártábornok, Vas megye rendőrfőkapitánya, Prácser Gábor alezredes, a megyei bűnügyi osztály osztályvezető helyettese és Balogh Gábor alezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője számolt be a villámgyors és eredményes munkáról.



A 38 éves szombathelyi C-né O. Klára hatodik gyermekét várta, de tavasszal elvetélt. Még nem tisztázott, hogy vajon ez a trauma vezetett-e odáig, hogy mindenáron gyereket akart. Annyi biztos, hogy július kilencedikén - korábbi terepszemlét követően - 31 éves rokonával ment be a Markusovszky kórház újszülött osztályára, ahol véletlenszerűen kiválasztották az egy nappal korábban született Hédit, majd szakszerűen pokrócba takarva kisétáltak vele az osztályról. (Részleteket erről még nem tudunk, hogyan jutottak be és ki az osztályról.)




Fontos, hogy a kislány elvitelében segédkező P-K. Zoltán korábban szociális munkás gyakorlatát töltötte a kórházban, ezért helyismerettel rendelkezett. Mint kiderült, a megye több kórházában is tartottak terepszemlét, végül a Markusovszky mellett döntöttek, ahol már délelőtt is bent voltak "látogatóként".



Valószínűleg a véletlen számlájára írható, hogy egy olyan kislányt hoztak el az osztályról, akinek az édesanyja mindössze két háztömbnyire lakik O. Klárától, aki annyira készült a baba gondozására, hogy tápszert és pelenkát is beszerzett. Úgy tudjuk, SMS-ben értesítést is küldött külföldön dolgozó párjának, hogy megszületett a közös gyermekük.

A rendőrség közleménye

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy férfi és egy nő ellen.

Egy szombathelyi egészségügyi intézmény szülészeti osztályának ápolónője 2014. július 9-én 16 óra 45 perckor telefonon tett bejelentést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, amely szerint aznap 16 óra körüli időben, egy előző nap született csecsemő ismeretlen körülmények között eltűnt.



A rendőrség az ügyben haladéktalanul megtette az elsődleges intézkedéseket. Az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján gyanú merült fel arra, hogy a csecsemőt ismeretlen személyek vitték el a kórházból. Személyazonosságukat, valamint tartózkodási helyüket rövid időn belül megállapították a nyomozók, akik a bejelentést követő egy órán belül Szombathelyen, a Váci Mihály utca egyik lakóházának első emeleti lakásában megtalálták az eltűnt gyermeket és elfogták a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves P-K. Zoltánt és a 38 éves C. O. Klárát.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai az újszülött kislányt a helyszínről azonnal kórházba vitték.

A rendőrök a szombathelyi férfit és az ugyancsak helybeli nőt előállították, gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.