Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság / 112Press 2024. február 09.

Időben jelezte a szén-monoxidot egy érzékelő Szombathelyen

Nem vaklárma miatt vonultak a tűzoltók egy családi házhoz Szombathelyen. A szén-monoxid érzékelő jól vizsgázott, a szakemberek kimutatták a lakás levegőjében a mérgező gázt. A városban az összes önkormányzati bérlakásba kerül detektor, de saját tulajdonú lakáshoz is jelentős visszatérítéssel lehet beszerezni az előírásoknak megfelelő készüléket.

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit Szombathelyen, egy Györffy István utcai családi házba. Az egység méréseket végzett, és kimutatta a mérgező gázt az ingatlan levegőjében.

Szén-monoxid érzékelő riasztott Szombathelyen - a lakásban kimutatták a mérgező gázt

A helyszínen dolgoznak a gázszolgáltató munkatársai is - áll a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Szombathelyen egy halálos kimenetelű szén-monoxid mérgezés után olyan program indult, ami az önkormányzati lakásokat ellátja detektorokkal, míg a nem önkormányzati lakások talajdonosai jelentős támogatással szerezhetnek be az előírásoknak megfelelő szén-monoxid érzékelőt. A programról ebben a cikkben írtunk részletesebben.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.