Szerző: Szombathelyi Járásbíróság 2021. november 26.

Konyhakéssel szúrta ki 24 autó kerekét a sárvári visszaeső - letöltendőt kapott

A férfi nagyon ráérzett az abroncsok kiszúrására, az ámokfutásának 24 gépkocsi gumiabroncsa látta kárát. A letöltendő szabadságvesztés ellen fellebbezett a tettes, aki mások tulajdonát nem csak kiszúrta, de lopásban is jeleskedett.

A vádlott 2020. március 18-án a hajnali órákban Sárváron, a Laktanya utca, a Hunyadi utca, valamint a Petőfi lakótelep parkolóiban álló, összesen 24 darab személygépkocsi gumiabroncsát egy konyhakéssel kiszúrta, amely cselekményével a gépkocsikban összesen 936.500 forint kárt okozott a sértetteknek. (Megjegyzés: ebben az összegben nincs benne az utánajárás költsége, az esetlegesen kiesett bevétel a mozgásképtelenné vált autók miatt stb.)

Helyszíni szemle kiszúrt kerekű autónál

2020. április 25-ét megelőző – pontosabban meg nem határozható – időben egy sárvári lakóház udvarára a kerítésen átmászva bement, s a ház garázsából jogtalanul eltulajdonított egy 20.000 forint értékű benzinmotoros láncfűrészt, egy 18.000 forint értékű benzinmotoros láncfűrészt, valamint egy 16.400 forint értékű PB gázpalackot. A lopással okozott kár 54.400 Ft, amely megtérült, mivel a nyomozó hatóság az eltulajdonított tárgyakat a vádlottól lefoglalta, s a sértettnek kiadta.

A Sárvári Járásbíróság egy rendbeli garázdaság vétsége, 8 rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége és 1 rendbeli kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év 2 hónap végrehajtandó fogházra ítélte a büntetett előéletű sárvári férfit. Kötelezte továbbá a magánfelek részére kártérítés és az állam javára 132.800 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a kiszabott szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése és tartamának enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést.

Korábban beszámoltunk egy magyar férfiról, aki Németországban több száz szabálytalanul parkoló autó kerekét szúrhatta ki és az őrület odáig terjedt, hogy egyszer ő is tilosban állt meg és ki is szúrta a saját abroncsát is. Szombathelyen is garázdálkodott korábban egy férfi. Ő 12 abroncsot szúrt ki és közben elvágta a tenyerét is, így a rendőrök vérnyomon haladhattak.A kép illusztráció, szombathelyi rongálás helyszínén készült.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.