Barion Pixel
2017. március 16.

Jó eséllyel csak kitaláció a késes rablás Szombathely Fő terén

Március 14-én jelent meg egy bejegyzés a Facebookon, amiben egy fiatal nő feldúltan számolt be arról, hogyan rabolták ki késsel fényes nappal, Szombathely Fő terén. Az esettel kapcsolatban számos kérdésünk lett volna az áldozathoz, azonban ő inkább dühösen vagdalkozni kezdett, majd minden rablással kapcsolatos dolgot törölt.

Jó eséllyel csak kitaláció a késes rablás Szombathely Fő terén

Sok ember kérdezte meg K. Gabriellától, miért nem tett feljelentést azután, hogy a története szerint egy vérben forgó szemű drogos késsel megfenyegette és elvette a pénzét. A kérdés jogos és ha még azt is hozzátesszük, hogy a rablás olyan helyen történt, ami be van kamerázva, akkor már érthetetlen is. De lássuk az azóta törölt "megdöbbentő" rablási sztorit:

"Undorító embernek tartom az olyat aki kihasználja hogy egy nő gyengébb,ma a fő téren Szombathelyen pár órával ezelőtt sétáltam biciklivel az oldalamon vásároltam, majd egy férfi oda jön csak mellém és megszorítja a kezem,hogy látja jól bevásároltam adjak neki pénzt, mikor azt mondtam nem,megfenyegetett fényes nappal hogy leszúr nem viccel,akkor előveszi kést mutatja, mozdulni nem bírtam olyan sokkot kaptam hogy ilyen létezik,szerencsémre egy úri ember a segítségemre sietett észlelte hogy baj van, így elfutott az illető,igaz a pénzemet elvitte ami nálam volt ,de nem esett bajom!
A férfi drog hatása alatt volt a szemei vörösek voltak egész más világba járt látszott rajta,engem nem érdekel ki mit tesz az életével meg a szervezetével,de legyen szíves ne mások életével játszon,menjen el dolgozni aztán lesz pénze drogra,ne azokat zaklassa akik gyengébbek nála. Feljelenteni nem tudom ugyanis túl sok mindent nem tudok róla pár perc leforgása volt az egész. Ha bárki így járt még rajtam kívül kérem írjon hátha együtt megtaláljuk és elintézhetjük a rendőrség által: 25-28 éves kb, kék kardigán volt rajta magas, farmer nadrág, tüsis haj,a kése rozsda barna színű ilyen összecsukható volt. Többet nem igazán tudok róla sajnos :( el sem tudom képzelni mi lehetett volna ennek a vége, rosszkor voltam rossz helyen! Kérem akivel hasonló eset történt a fő téren vagy csak leszólította egy ilyen típusú férfi írjon nagyon köszönöm előre is!!!!"


A bejegyzés csak másfél nappal később jutott el hozzánk. Elolvastuk a hozzászólásokat is, majd látván azt, hogy az állítólagos áldozat különböző ürüggyel nem igazán akar foglalkozni a rablással bejelentést tettünk a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon. Ha ugyanis a rablás megtörtént, akkor egy késes rabló szabadlábon van és ki tudja, milyen kimenetele lesz egy következő rablásnak? Ezt nem akarjuk megtudni és még a kamerafelvételek is megvannak, így van esély a férfi elfogására.

Jó eséllyel csak kitaláció a késes rablás Szombathely Fő terén

De nagyobb esélyt adtunk annak, hogy a történet kitaláció. Ebben az esetben viszont ezt kell közölni azokkal, akik most egy késes rablótól tartanak a belvárosban. "Ez Szombathely!" - írta valaki, arra célozva, hogy ebben a városban megszokott az ilyesmi, pedig valójában egyáltalán nem ez a megszokott errefelé. Emlékeztetünk rá: volt itt már ukrán emberrabló által elhurcolt gyerek, kocsi csomagtartójába gyömöszölt és Budapestre hurcolt lány is. Pontosabban a Facebookon volt, a valóságban ezek nem történtek meg.

Jó eséllyel csak kitaláció a késes rablás Szombathely Fő terén
Volt, aki a drogra, bulira, gépre költött pénzével nem tudott elszámolni a családjának, ezért talált ki rablásos mesét, de olyan ember is akadt, aki csupán egy kis figyelemre, lájkokra, ismeretlenek figyelmére vágyott. Egy ilyen történet után pedig ezekben nincs hiány.

Jó eséllyel csak kitaláció a késes rablás Szombathely Fő terén
A rablásos bejegyzés írója azonban méregbe gurult, amiért bevontuk a rendőrséget a rablási sztoriba és az alábbi bejegyzést követően mindent törölt, ami a rablással kapcsolatos:

"Nem tudom mit kell intézkedni én helyettem,nem teszek és nem is fogok feljelentést tenni az hogy meg ki mit gondol erről az esetről nagy ivbe leszarom én dolgom én ēletem ha akarok teszek feljelentést ha nem akkor meg nem,az ember nem talàl ilyet ki,aki meg feljelentést tett köszönöm hogy beleszólt olyanba ami nem az ő dolga ,ki mit gondol ismétlem nem érdekel,az hogy haza utaztam ahhoz sincs senkinek köze nem kell hozzàszólni olyanoknak akiknek nincs is közük az ügyhöz" - mondja ezt az a valaki, aki több száz emberrel hitette el, hogy vele valamilyen szörnyűség történt a vasi megyeszékhelyen, de amikor tenni kellene ellene, az már nem érdekli.
 

Kíváncsian várjuk hát a rendőrség válaszát, vajon tényleg történt-e késes rablás Szombathely Fő terén? Arra pedig olvasóinktól várunk választ, vajon tényleg csak a kiraboltra tartozik, ha kést szorítanak a nyakához egy város közterületén?

Jó eséllyel csak kitaláció a késes rablás Szombathely Fő terén

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.