Barion Pixel
2017. október 27.

Látványos felhőkkel, lehűléssel érkezett a hidegfront Szombathelyre

Látványos és gyorsan haladó felhőkkel érte el a hidegfront Vas és Zala megyét. Videón mutatjuk, milyennek látszott a belvárosból a viharos széllökések után a felhőzet, illetve kaptunk olvasói képeket is.

Szombathely határában egy családi háznál egy szeméttárolót repített át a kerítésen a viharos széllökés, a szemtanú elmondása szerint forgószél borította fel a kerti bútorokat, a könnyebb tárgyakból pedig a sövény tetejére is jutott.

Olvasói fotó: Boros Gábor, Szombathely

Az idokep.hu tájékoztatása szerint Sopronban földfelszínen 60-80 km/óra közötti széllökéseket mértek, a magassági szélmérő 106 km/órás lökést is regisztrált. A hidegfront nyomán sok helyen 10 fok alá csökkent a hőmérséklet. (Forrás https://www.idokep.hu/hirek/szelviharral-jon-a-front)

Olvasói fotó: T.M., Petőmihályfa

Az Országos Meteorológiai Szolgálat rendhagyó módon Nárcisznak nevezte el az érkező hidegfrontot. Ezt írták Facebook oldalukon: "A hétvége időjárását meghatározó markáns, nagyon erős hidegfront nagy valószínűséggel be fog vonulni Közép-Európa köztudatába. Ezért mi már most nevén illetjük (a környező országok sem adtak még nevet tudomásunk szerint), érkezésére való tekintettel legyen: Nárcisz. A jelenlegi szélelőrejelzések még természetesen nem vehetők készpénznek, de mindenképpen erős viharos, károkozó szél várható az ország több pontján, az Alpokban, Tátrában orkán erejű (>120 km/h) szél is várható." (Forrás: https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat/posts/1483156178426872)

Olvasói fotó: T.M., Petőmihályfa


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.