Barion Pixel
Szerző: TM 2018. augusztus 12.

Heten sérültek két autóban Kőszegnél - VW ütközött frontálisan Nissannal

Áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy Volkswagen egy Nissannal Kőszeg és Horvátzsidány között vasárnap késő délután. A balesetben heten sérültek meg, négyen súlyosan.

Heten sérültek meg a balesetben - Fotó: Tánczos Mihály
A baleset Kőszeg közelében történt. Információnk szerint a Horvátzsidány felé tartó Volkswagen eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti sávba, ahol ütközött a Kőszeg felé tartó Nissannal.
 
 
Az ütközés következtében mindkét autó 180 fokkal elfordult, ezért a fotóinkon látható helyzet nem a járművek eredeti haladási irányát mutatja.
 
DSC_2425
 
Az ütközés következtében a két autóban összesen heten sérültek meg, közülük az elsődleges információ alapján négyen súlyosan. A sérültek között több gyerek is van.
 
Igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit - Fotó: Tánczos Mihály
 
A helyszínelés és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott, a forgalmat a rendőrök elterelték.
 
 
Ülésmagasítóban, bekötetlenül?
 
A nyomok alapján a balesetet okozó Volkswagenben az egyik gyermek ülésmagasítóban ült, azonban sem a magasító, sem a gyermek nem volt rögzítve biztonsági övvel, így a frontális ütközéskor a gyermek teste előre csapódott, eldeformálva a VW anyósülését, de nem az ülés sérülése miatt emeltük ki ezt a momentumot...
 
DSC_2449a
 
Betolt IFA
 
A súlyos, sok sérültes balesethez a szombathelyi mellett kőszegi és horvátzsidányi önkéntes tűzoltók is vonultak és az önkéntesek is alaposan kivették a részüket a roncsokba szorult sérültek kimentésében, a roncsok szétvágásában.
 
DSC_2447

A műszaki mentés után azonban kisebb segítségre volt szükségük a horvátzsidányiaknak, kőszegi tűzoltók is segítettek betolni az idős IFÁ-t, hogy aztán az csörögve, zörögve visszamehessen Horvátzsidányra. A csörgő hangra rákérdezve kiderült, hogy a sokat futott tűzoltóautót az ÖTE maga szereli, tartja karban, de egyre több hiba jön elő a kb. félmillió forintot érő járművön...

Mi pedig kérjük azokat, akiknek van lehetőségük támogatásra akár cégvezetőként, akár magánszemélyként, hogy keressék meg a lehetőségét, miképpen tudnák segíteni, támogatni a lakóhelyük önkénteseit, hiszen a fenti példából is látszik, hogy ráfér a fejlesztés az ÖTÉ-k eszközparkjára.

Frontális baleset Kőszeg közelében - heten megsérültek



 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.