Barion Pixel
2018. augusztus 13.

Meghalt a kőszegi baleset egyik sérültje - négyen életveszélyes állapotban vannak

A kórházban belehalt sérüléseibe az a soproni nagymama, aki unokáival Horvátzsidány felé tartva áttért a szemközti sávba Volkswagenjével és frontálisan ütközött egy szemből érkező Nissannal. Közben jelentkezett nálunk egy szemtanú, aki egy nagyon emberi részletet is elmesélt a mentésről.

A Kőszeg közelében történt balesetről részletesen beszámoltunk.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette éjszakai értesülésünket, miszerint elhunyt a Volkswagen vezetője. A rendőrség közleményt adott ki az esetről: "A helyszíni szemle adatai szerint Kőszeg felől Horvátzsidány irányába tartott Volkswagen típusú személygépkocsijával egy soproni nő, amikor egy jobbra ívelő kanyarban járművével áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy Nissan típusú személygépkocsival. A baleset következtében a Volkswagen sofőrje olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette. Az ütközés során az elsődleges orvosi vélemény szerint további négy személy életveszélyesen, kettő pedig könnyebben sérült. A Szombathelyi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit."

Törött lábbal ült a kisfiú, de nem sírt

Megkereste szerkesztőségünket egy szemtanú is, aki a baleset utáni körülményekről mondott érdekességet. Mint megtudtuk a baleset után helyszínre ért autók egyikéből kiszállt egy hölgy, aki a járművekből kiemelt rémült és súlyosan sérült gyerekekhez telepedett le és szóval tartotta őket, nyugodt hangon beszélt hozzájuk, elterelte a figyelmüket, miközben a mentők és a tűzoltók a szeretteikért küzdöttek a roncsoknál. A szemtanú kiemelte, hogy az egyik kisfiú lába láthatóan súlyosan roncsolódott, de nem sírt, nagyon bátran viselkedett.

DSC_2435

Amikor a sérült gyerekekkel szirénázva elindultak a mentők, akkor az addig teljesen higgadtnak tűnő, a nyugodtságát a gyerekekre is ráragasztó asszony könnyei is megeredtek és akkor látszott, mennyire megviselte őt is az eset.  A nálunk jelentkező szemtanú hozzátette:

"Nem tudom, ki volt az az asszony, de szeretném kívülállóként is megköszönni neki azt, amit tett. Aki nem volt még ilyen helyzetben el sem tudja képzelni, mekkora sokk egy ilyen súlyos baleset még azoknak is, akik csak arra jártak, főleg, ha gyerekek is vannak a sérültek között. A gyerekek megnyugtatásával nagyon sokat tett azért, hogy a mentésben résztvevők az életveszélyes sérültekkel tudjanak foglalkozni. A súlyosan sérült édesapa is a gyerekeit kereste, azt kérdezgette, mi van velük. Még belegondolni is rossz..."

Frontális baleset Kőszeg közelében - heten megsérültek




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.