2016. január 20.

Drogkeresés Szombathelyen, rosszullét után

Megerősítette munkatársunknak a drogkeresés tényét az a szombathelyi férfi, akinek autóját rendőrök vizsgálták át délben, egy lakótelepi parkolóban. Barátja lett rosszul, emiatt a lakók kihívták a mentőket és a rendőrséget is.

Több rendőrautó érkezett a szombathelyi Váci Mihály utcai parkolóba egy szirénázó mentővel együtt. Mint kiderült, egy Mercedesből előbb kihajolt egy férfi, majd elterült a kocsi mellett, az ott lakók pedig értesítették a hatóságokat.
Mint kiderült, a társaságot ismerő lakók nem véletlenül gondoltak drogra, mert a magát rosszul érző férfi valóban nem alkoholtól "feküdt ki". Később tudtunk vele pár szót váltani, ebből megtudtuk, hogy nem vicces cigi van a háttérben, a herbálra vonatkozó kérdésünknél pedig fennakadt a szeme. (Ezt egyelőre nem tudjuk, hogy igennek, vagy nemnek számít?)

Drogkeresés Szombathelyen rosszullét után

A rendőrök átkutatták a Mercedes nyitható részeit, a csomagtartó ugyanis az autó tavalyi beszerzése óta nem nyílik, illetve korábban már az ajtókat is a hátsó ablak betörésével sikerült nyitni. ("Pedig már én is kíváncsi vagyok, vajon drog, vagy hulla van a csomagtartóban?" - viccelődött a férfi.) Az autóban nem találtak drogot a rendőrök, csak két maréknyi őrölt kávét egy zacskóban. ("Kávét akartam főzni, hát az van, hogy én így tárolom. Ja, oké, tudom, hogy a drog szagát is elfedi, de én egyszerűen szeretem a kávét" - magyarázta nekünk később a férfi.)

Az egyik parkolóban álló autó utasa azt mondta, hogy amikor egy ablakból kikiabáltak a férfinek, hogy kihívták a rendőrséget, akkor az a társával elszaladt egy táskával az egyik lépcsőházhoz. Erre is rákérdeztünk, mire azt a választ kaptuk, hogy csak egy plédért indult, de aztán be sem ment a lépcsőházba, egyébként pedig bármikor bemehetünk hozzá körülnézni, drogot keresve. A társát viszont most nem engedi be a lakásba, csak a lépcsőházig, nehogy összehányjon mindent.

Drogkeresés Szombathelyen rosszullét után 2.

A mentők és rendőrök távozása után a háromfős társaság - a sofőr, egy marihuána-mintás sapkában vacogó fiatalember és a rosszullétével a folyamatot elindító férfi - visszapakolták az előszedett dolgokat a Mercedesbe. Pontosabban ketten pakoltak, a tüneteivel küzdő férfi mereven állt egy helyben, csak néha lengett ki, mint ha egy láthatatlan szélvihar ostromolná.

A sofőr közben elmondta nekünk, hogy ő nagyon drogellenes, főleg a műanyag, agypusztító drogokat nem csípi. Azt nem tudja, a társa mit vett be, de nem is köteles megkérdezni tőle. Azt sem érti, a környéken lakók minek hívták ki rá megint a rendőrséget. A múltkor is egy furcsa félreértés áldozata lett a férfi, akkor a TEK fogta el egy közeli parkban. "Találtak akkor drogot?" - kérdeztük, mire a férfi igenlően válaszolt. Két zacskó kábítószert találtak a közelében, de ahhoz neki semmi köze nem volt, a közelben lődörgő tizenéveseket pedig nem ellenőrizte a TEK, pedig a férfi szerint ők dobhatták el az anyagot.

Megtudtuk azt is, hogy a férfi drog helyett maximum gyógyszert szed be, a hazánkban közismert kedélyjavítót, abból azonban bármennyit. Ez állítása szerint jó hatással van rá, mert a nyakában blokkolja az idegeket és így nem csinál hülyeségeket. "Tudják, én olyan vagyok, hogy ha rámutatnak egy betonfalra, hogy szaladjak át rajta, akkor én inkább a szomszéd betonfalat választom, mert az kétszer vastagabb. Na, ha gyógyszert veszek be, akkor nem csinálok ilyesmit."  - magyarázta a sofőr, mielőtt elköszöntünk egymástól.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.