Barion Pixel
Szerző: BRFK 2019. november 03.

Hallássérült gyerekek nevében csalt ki pénzt a román család Budapesten

A régi trükk még ma is működik: kinyomtatott ívekkel állítják meg a járókelőket, hogy beteg gyerekeknek gyűjtsenek pénzt, amiből a gyerekek egy vasat sem kapnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály Zseblopási Alosztályának nyomozói 2019. november 1-jén a Belvárosban tartottak ellenőrzést, amikor egy adománygyűjtő csoportot vettek észre a Március 15. térnél. Az adománygyűjtőknél, akik járókelőket szólítottak meg, még úgynevezett adománygyűjtő ív is volt, és egy szervezet nevében gyűjtöttek pénzt hallássérült gyerekeknek.

Adománygyűjtés az utcán - Fotó: BRFK

A nyomozók a három férfit 2019. november 1-jén 11 óra 40 perckor a helyszínen elfogták és a kerületi kapitányságra előállították. Ezt követően másfél órán belül a belvárosi rendőrökkel közösen, három másik román férfit és három román nőt fogtak el a Párizsi utcában és a Kristóf téren, akik szintén adománygyűjtést színleltek. A feltételezett elkövetőkről kiderült, hogy egy családba tartoznak.

Fejre, fülre vigyázni! - Csaló előállítása Fotó: BRFK

A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a három fiatal román nőt, valamint a hat román férfit jótékony célú adománygyűjtést színlelve elkövetett csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során megállapították, hogy aznap hét embertől csaltak ki összesen 45 ezer forintot.

Előállított csaló - Fotó: BRFK


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.