Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / 112Press 2019. június 13.

Videó: Halálos balesetek okozói ellen emeltek vádat - figyelmetlenség és szabálytalanságok vezettek a balesetekhez

Három halálos kimenetelű baleset okozója ellen emeltek vádat. Csákánydoroszlónál félrerántott kormány miatt halt meg a vétlen sofőr. Vönöckön egy asszony saját motoros férjét gázolta el, aki belehalt a sérüléseibe. Tompaládonyban egy kisbusz utasa halt meg, miután járművük áttért a szemközti sávba. Balesetet okozó sofőr nem vezethetett volna buszt betegsége miatt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki nem tartott megfelelő követési távolságot és ezzel egy vétlen személy halálát okozta a 8. számú főúton 2017. novemberében. A vádirat szerint a vádlott mintegy 500 kg rakományt szállított egy kistehergépkocsival Körmend irányába.

Halálos baleset Csákánydoroszló közelében

Előtte egy személygépkocsi haladt, amit a vádlott a biztonságos 22 méteres helyett csupán 5 méteres követési távolságot tartva közelített meg. Ekkor a személygépkocsi forgalmi okokból fékezett, a vádlott pedig vészfékezett, hogy elkerülje az
ütközést.

 

A vádlott gépjárműve átcsúszott a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő személygépkocsival. A gépkocsi vezetője a helyszínen meghalt, utasa pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett
a balesetben. A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és
járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Nem volt alkalmas buszvezetésre, halálos balesetet okozott

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy autóbusszal tért át a szemközti sávba, ahol egy pótkocsis teherautóval ütközött össze a 84. számú főúton 2018.
áprilisában.

A vádirat szerint a vádlott öt utast szállított a kisbusszal és lakott területen haladt, amikor áttért a szemközti forgalmi sávba.
Ekkor érkezett szemből egy pótkocsis teherautó, aminek a vezetője vészfékezett és jobbra kormányozta a járművét, azonban nem tudta elkerülni az ütközést a féktávolságon belül elé haladó autóbusz bal elejével és bal oldalával.

Halálos baleset Tompaládonyban - Fotó: Pintér Patrícia

A buszban a második sorban, bal oldalon ülő utas a helyszínen meghalt, míg a többi négy utas könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a vádlott betegsége miatt nem alkalmas a járművezetésre.
A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Figyelmetlenül kanyarodott, saját férjét gázolta halálra

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség ugyancsak halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki figyelmetlenül kanyarodott és ezzel halálos balesetet okozott Kemenesszentmárton térségében 2018. júniusában.
A vádirat szerint a vádlott személygépkocsival közlekedett, amikor az úton előtte, vele azonos irányba haladt a sértett motorkerékpáros.

 

Saját férjét gázolta el az asszony, a férfi a kórházban belehalt sérüléseibe

A vádlott megállt az egyik útkereszteződésben és meggyőződött arról, hogy nincs a védett úton olyan jármű, aminek elsőbbséget kellene adni, majd megkezdte a balra kanyarodást. Kanyarodás közben a vádlott nem vette észre a még ekkor is előtte haladó, ugyancsak balra nagy ívben, de kisebb sebességgel kanyarodó motorkerékpárost, akit elütött.

 

 

A sértett az úttestre esett, majd a gépkocsi alá szorult, ami miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően elhunyt. A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.