2016. november 24.

Múltidéző: Öngyilkos asztalos inas, agyaggödörbe fulladt munkás, szökött cigánykatona

Elzüllött egy asztalos legény Körmenden, egy lövöldözés után, mikor megneszelte, hogy a rendőrök keresik szíven lőtte magát. Szökött cigánykatonát fogtak a vépi csendőrök, egy kocsi és egy vak ló volt vele.

Öngyilkos asztalos legény

Az ifjukjori könnyelmüségnek és feslett életnek gyászos végzete teljesedett be Bedőcs Kálmán körmendi, alig 20 éves asztalos legényen. Jámbor istenfélő szülei szomoruságára, az utóbbi időben a becsületes munkát elhanyagolva a mulatozásnak és bünös gerjedelmeknek áldozott, a mi miatt a szülői házból kizárva odáig züllött, hogy jó cipőjét és téli kabátját is elkótyavetyélte. Mult szombaton Szombathelyre utazott és revolvert vett, hogy azzal eleméssze magát. Szombaton éjjel egy kétes hirü házban duhajkodott Körmenden és lövöldözött, vasárnap délelőtt a rendőrök a revolver elkobzása végett keresték, de nem találták. Ennek valószinüleg neszét vette és 11 órakor a káposztás kertekben barangolt és a miután egy keserves dalt eldanolt, a mező közepén revolverével szivenlőtte magát. Kurjongatását és öngyilkosságát a Rába utcából egy lakatos inas látta. Mikorra hozzá érkeztek már halott volt.

Öngyilkos asztalos legény

Öngyilkos asztalos legény

A hét halottai

Városunkban az elmult héten a következők haltak el: Borbély Ida 17 éves, Boda Gábor 75 éves, Kein Friderika 78 éves, Feiglstok Mihály 48 éves, Sulyok Mária 17 éves, Horváth Gyula 4 éves, Elek László 2 hónapos, Bársony Erzsébet 2 hónapos, Gyuk Erzsébet 57 éves, Hegyi Irma 4 hónapos, Preisz Anna 1 éves, Bálint József 3 hónapos.


A hét halottai

Fölakasztotta magát

Nagy István egyházaskeszői gazda tegnap életuntságból fölakasztotta magát.

A fürdés áldozata

Kis Lajos 19 éves téglagyári munkás tegnap a téglagyári agyaggödörben fürdött. A mély vízben azonban elmerült és belefulladt. Holttestét még nem találták meg.

Szökött cigánykatona

Kolompár Gyula csufnéven Bunkó, ostffiasszonyfai születésü cigány Bécsben katonáskodott a 83-asoknál. Nem tetszett neki a gyöngyélet és megszökött. A vépi csendőrök fogták el f. hó 9-én s átadták a szombathelyi hadkiegészítő parancsnokságnak. A vele volt kocsi és vak lovat, amelyről, nem volt járlata, a vépi bíró gondjaira bízták.  

Fölakasztotta magát, a fürdés áldozata, szökött cigánykatona
 

Hirdetés (X)

Fernolendt

Tisza Lajos, Pfaff

 

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.