Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. szeptember 13.

Ford hajtott Nissan elé a 84-es főúton - rendőrségi terelőkúp szabta le egy autó kipufogóját

A 88-as főúton érkező Ford vezetője megállt az Állj, elsőbbségadás kötelező! táblánál, megvárta, amíg az általa látott két autó elhalad a 84-es főúton, majd elindult. Amikor észlelte az észlelő autót, akkor próbálta menteni a menthetőt.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 84-es főúton vasárnap délután.
 
DSC_3759
 
-A 88-as főúton érkeztem a 84-es főút kereszteződéséhez. Megálltam az Állj, elsőbbségadás kötelező! táblánál és láttam, hogy balról két jármű érkezik. Miután elhaladtak előttem újra körülnéztem és elindultam. Már bent voltam a kereszteződésben, amikor észleltem az érkező Nissant - mondta el a Fordot vezető középkorú férfi. - A gázba tapostam, hogy elhajtsak előle, ő pedig jobbra kormányozott, de ütköztünk, amitől az én autóm megpördült, a Nissannak pedig kiszakadt a kereke.
 
DSC_3756
 
-A hátam mögött ülő feleségem megsérült,valószínűleg agyrázkódást kapott, őt vitték el a mentők. A balesetért elismertem a felelősségemet, de abban nem vagyok biztos, hogy a másik sofőr betartotta-e a sebességkorlátozást.
 
DSC_3775
 
A 84-es főút érintett szakaszán 70 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, a veszélyes útkereszteződés miatt.(A kereszteződés anomáliáiról már többször írtunk.)
 
DSC_3767
 
-Nem hajtottam gyorsan, már csak azért sem, mert a kereszteződés után ott a VÉDA kapu. Én is próbáltam elkerülni az ütközést, de nem sikerült. Utána folyamatos ellenkormányozással lassítottam, hogy a sávban maradjon az autóm - mondta a Nissant vezető férfi.
 
DSC_3778
 
Türelmetlen és figyelmetlen sofőrök
 
A helyszíni szemle ideje alatt kisebb torlódás alakult ki minden irányban. A forgalom rendőri irányítás mellett haladt. Az első kerék nélküli Nissan több esetben is csaknem balesetet okozott. Egy idős férfi majdnem elgázolta az egyik rendőrt. A férfi elnézést kért. "Nem önre figyeltem!" - szabadkozott a sofőr és igazat mondott, mert a Nissant nézte haladás közben.
 
DSC_3780
 
Egy fiatal nő pórul járt a figyelmetlensége miatt. Néhány hete beszámoltunk az erősebb terelőkúpokról, amelyek nem törnek össze olyan könnyen. Ezt most az az autóvezető is megtapasztalhatta, aki annyira a rendőrre koncentrált, hogy áthajtott egy terelőkúpon, ami a kocsi alá szorult és haladás közben leszakította az autó kipufogórendszerét, dobbal együtt.
 
DSC_3765
 
Egy középkorú férfi pedig megunta a várakozást és dudálással jelezte az előtte háttal álló rendőrnek, hogy ő menne. A rendőrök nem állították félre meditálni az autó vezetőjét.
 
DSC_3761
 
Elismerés motorosoktól
 
Rövid időre négy motoros állt meg a kereszteződésnél, egyikőjük megosztotta velünk egy nem sokkal korábbi élményét:

-Fasza volt a kék Skoda! Kikapta a szabálytalanul és bunkó módon előzó "mercist"! Megtapsoltuk! - közölte, felfelé álló mutatóujját előre tolva, majd folytatták az útjukat. A 84-es főúton cirkáló civil jellegű rendőrautóval korábban már többször foglalkoztunk. Néhány sofőrt már meglepett azzal, hogy hétvégén is rója az utat Vas megyében.

Ford hajtott Nissan elé a 84-es főúton, Sárvárnál




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.