Szerző: BVOP 2019. július 30.

Fogvatartottak siettek a város segítségére, félezer homokzsákot töltöttek meg

Az elmúlt napok felhőszakadása országszerte jelentős károkat okozott, Nógrád megyét sem kerülte el a vihar. A segítségnyújtásból a Balassagyarmati Fegyház és Börtön is kivette a részét: 16 fogvatartott félezer homokzsákot töltött meg, hogy segítsen a védekezési munkákban. A zsákok a börtönből egyenesen az utcákra kerültek.

Balassagyarmatra is lecsapott a vihar, a hömpölygő esővíz elöntötte az utcákat és számos házat veszélyeztetett. A rendkívüli helyzetben a börtön a város segítségére sietett, így a fogvatartottak által megtöltött homokzsákok védték a város lakóházait, köztereit és közintézményeit.
 
BvOP - fogvatartottak homokzsakot toltenek2
 
A büntetés-végrehajtásnál dolgozók és az elítéltek is kötelességüknek érzik, hogy részt vegyenek az összefogásban az országot sújtó egy-egy katasztrófa idején.
 
BvOP - fogvatartottak homokzsakot toltenek1
 
A bv. munkatársai a lakossággal együtt védik a településeket, míg a fogvatartottak a falakon belül – kivételes esetben azokon kívül – segítenek. A büntetés-végrehajtási szervezet 2013-ban és 2010-ben is részt vett az árvíz elleni küzdelemben.
 
BvOP - fogvatartottak homokzsakot toltenek3
 
A fegyőrök és az elítéltek országszerte rendszeresen részt vállalnak a különböző védekezési, helyreállítási munkálatokban, gyakran szélsőséges időjárási körülmények között is segítik a bajba jutottakat. Ha kell, akkor építenek, havat takarítanak, felújítanak vagy éppen gyűjtést szerveznek.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.