Barion Pixel
Szerző: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága 2017. február 16.

Fogvatartottak mentették meg a jégtől és az uszadéktól a tiszaeszlári szivattyútelepet

Rendkívüli jég- és uszadék mentesítést végeztek el a Tiszalöki Országos Bv. Intézet fogvatartottjai február 16-án, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Tiszaeszlári Szivattyútelepén. Az önkéntes felajánlás alapján, jóvátételi tevékenység keretében végzett munkájukkal nem szokványos módon hajtották végre a feladatot.

A szivattyútelep végzi a Tiszaeszlár és környékén lévő településeken felgyülemlő belvíz átemelését a Tiszába, azonban a tiszai jégzajlás következtében feltorlódott hulladék és uszadék, valamint a telephelyen található uszadék kiszedő szerkezet meghibásodása akadályozta a szivattyú működését, amely belvízveszély kialakulásához vezethetett volna. Emiatt volt nagy szükség az emberi erőre, így az elítéltek a helyszínen – a vízügyi igazgatóság munkatársaival – jeget törtek, csáklyákkal megszabadították a szivattyú beömlőnyílását az uszadékoktól, valamint partra hordták az összegyűjtött hulladékot, amelynek köszönhetően sikerült biztosítani az átemelő szivattyú zavartalan működését.

A bv. intézet számára nem idegen dolog az árvízi, belvízi védekezésben való részvétel, hiszen már a 2010-es év nagy tavaszi árvíz-védekezési feladatokban is aktívan részvettek fogvatartotti munkával, de a magyarországi belvízi helyzet alakulásának függvényében korábban is végeztek már hasonló jellegű önkéntes tevékenységet. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság, valamint a környező települések felkérésének is eleget téve, az intézet idén is részt vesz a védekezési tevékenységekben, a fogvatartottak folyamatosan készek arra, hogy bármikor segítsenek, ha szükség lesz munkájukra.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.