Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. június 20.

Felborult a figyelmetlen sofőr Suzukija – Nissan elé hajtott Szombathelyen

Az autó vezetője látta, hogy a jelzőlámpánál elindulnak az autók, de a lámpára nem nézett rá. Ott egy kiegészítő jelzés engedte meg a jobbra kanyarodást, ő azonban egyenesen ment volna tovább, de érkezett egy zöld jelzésen áthajtó Nissan.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a szombathelyi Petőfi Sándor utca és a Paragvári utca kereszteződésében, csütörtökön délután.

Felborult egy Suzuki Szombathelyen - Nissaen elé hajtott a figyelmetlen sofőr

A Suzuki vezetőjétől megtudtuk, hogy az ún. 14 emeletes parkolójából indult el, így a Petőfi Sándor utcára rákanyarodva hamarosan oda is ért a kereszteződéshez. A kánikula miatt kissé bágyadt sofőr látta, hogy az addig álló két gépjármű elindul a külső sávban és bár jól ismeri a kereszteződést, de azt gondolta, hogy zöldre váltott a jelzőlámpa.

Ez a kiegészítő jelzés már több autóst megtévesztett
Fotó: 112Press archív, nem a mostani balesetnél készült

Valójában azonban a jobbra kanyarodást tette lehetővé egy kiegészítő jelzőlámpa, a Suzuki viszont egyenesen hajtott volna tovább. A menetirány szerinti jobb oldalról, a Paragvári utcából ekkor érkezett egy zöld jelzésen áthaladó Nissan, ami nekiütközött a Suzuki oldalának.

A vétlen sofőr zöld jelzésen hajtott át, az okozó gépkocsija felborult az ütközéskor

-Nem hajtottam gyorsan, de az Ignis a súlypontja miatt könnyebben borul, így egy pillanat alatt már az ülésben lógtam a biztonsági övön. Úgy vágták el, hogy ki tudjak szállni. Nagyot hibázom, sajnálom, ez az első balesetem – mondta el a középkorú férfi.

Felborult egy Suzuki Szombathelyen - Nissaen elé hajtott a figyelmetlen sofőr

A helyszínre szombathelyi tűzoltók érkeztek. A szemle ideje alatt nagy torlódás alakult ki. A Március 15. tér felől érkezőket a Paragvári utca felé terelték a rendőrök. Egyik sofőr esetében sem merült fel az alkoholfogyasztás.

A Suzukit szombathelyi tűzoltók állították a kerekeire

A Suzukit tűzoltók állították a kerekeire, az úttestet a Magyar Közút munkatársa takarította le.

 

A Suzuki a kerekeire állítás után


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.