Barion Pixel
2017. július 27.

Fék helyett a gázba taposott a sofőr - autó oldalának préselte a kerékpárost a Fiat

A védett úton haladó kerékpárost látva a mellékútról érkező Fiat sofőrje bele akart taposni a fékbe. Ehelyett a gázra lépett, elütötte a 20 év körüli biciklis nőt, majd nekitolta a kerékpárossal szembe haladó Toyotának.

DSC_7947
 
Az elsődleges információk alapján súlyosan megsérült az a 20 év körüli kerékpáros nő, aki a 11-es Huszár út felől tekert a Maros utca felé a Saághy István utcában. A Bajnok út kereszteződésénél az alárendelt utcából, jobbról érkező Fiat sofőrje észlelte a védett úton érkező, szabályosan közlekedő kerékpárost, ezért a fékre akart lépni, hogy megálljon. Nem sikerült, a fék helyett ugyanis a gázra lépett az idős sofőr.
 
DSC_7967

A Fiat a jobb elejével érte el a biciklit és nekinyomta azt a Saághy utcában a Metro felé közlekedő Toyota oldalának. A Toyota hátulja az ütközés erejétől oldalra csapódott, a vétlen sofőrnek vissza kellett kormányoznia a járművét az útra. A balesetben szintén vétlen biciklishez sokan szaladtak, hogy segítsenek neki. A nő eleinte még tudott válaszolni a kérdésekre, de később az erős fájdalomtól erre már képtelen volt. A szemtanúk elmondása alapján a nőnek csúnyán roncsolódott a lába.

DSC_7962

A balesetet okozó sofőr az anyósülésen tudott kimászni, azonnal elismerte felelősségét a balesetért és nem titkolta azt sem, hogyan történt.  (Egy közelben lakó férfi azt mondta a rendőröknek, hogy meggyőződése szerint a balesetet az aszfalton lévő kavics okozhatta, de a rendőrök nem osztották ezt az álláspontot, amin a férfi meg is sértődött.)

DSC_7955

A balesetről távoli, de jó minőségű dashcam videó (szélvédőre rögzített fedélzeti kamerával készült felvétel) készült. A rendőröknek így könnyebb dolguk lesz az esemény rekonstruálásakor.

DSC_7948

A Fiat és a Toyota vezetője nem sérült meg a balesetben.

DSC_7950

A baleset után közvetlenül a helyszínre érkezők közül néhányan akaratukon kívül súlyos hibát vétettek, amikor összeszedték az úttesten szétszóródott tárgyakat és lerugdosták az útról a törmeléket, nehogy valakinek kiszúrják a kerekét. Ez a helyszín megváltoztatása.

DSC_7957

Sérüléses baleseteknél kiemelten fontos, hogy minden tárgy, nyom az eredeti helyén legyen, így olvasóinkat is kérjük, hogy hasonló esetben ne álljanak neki "takarítani", ne változtassák meg a helyszínt!

DSC_7964

DSC_7965

 


 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.