2016. szeptember 30.

Vádat emelnek a 12 afgán állampolgárt szállító embercsempészek ellen

A Körmendi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 4 bolgár állampolgárságú személlyel szemben, akiket 2016. júniusában a rendőrség Hegyháthodászon, illetve Nádasdon ért tetten, miközben összesen 12 fő afgán állampolgárt szállítottak.

A vád szerint a vádlottak 2016. júniusában ismeretlen megbízóval történt előzetes megbeszélés után Budapesten a kora hajnali órákban három gépkocsiba összesen 12 fő afgán állampolgárt vettek fel abból a célból, hogy a határátlépéshez szükséges útiokmánnyal nem rendelkező külföldi állampolgárokat jogellenesen Ausztriába szállítsák összesen 400 euróért.

Miután a 12 afgán állampolgár Hegyháthodász és Nádasd térségében a közeli erdő mellett a gépkocsiból kiszállt, rövid időn belül őket és a személygépkocsikkal tovább haladó vádlottakat a rendőrök Hegyháthodászon, illetve Nádasdon elfogták.

A Körmendi Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészéssel vádolja a vádlottakat, velük szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását és Magyarország területéről a kiutasításukat indítványozta.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.