Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség / Fotó: Illusztráció / 112Press 2023. július 24.

Vádat emeltek a vaddisznót elütő és az állatot az úton hagyó sofőr ellen - súlyos balesetet okozott a kimúlt vad

A megvádolt férfi megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, mivel a közlekedés biztonságát és zavartalanságát befolyásoló veszély elhárításáról nem gondoskodott és arról a közlekedés többi résztvevőjét sem tájékoztatta. Egy ember súlyosan megsérült, miután autójával a vaddisznóra hajtott, majd a jármű felborult.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 áprilisában, az éjszakai órákban, a 89-es főúton elütött egy vaddisznót.

A sofőr a helyszínen nem állt meg, a kimúlt állatot az úttestről nem távolította el, hanem folytatta útját. Negyed órával később ugyanezen az útszakaszon haladt egy másik autó, amely a vaddisznó tetemének ütközött és megrongálódott. A pár perc múlva érkező harmadik autó szintén nekiütközött a vadnak, melynek következtében a sofőr elveszítette az uralmát a jármű felett, az árokban egy fatuskónak ütközött és a tetejére borult. Az autót vezető sértett a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el.

A megvádolt férfi megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, mivel a közlekedés biztonságát és zavartalanságát befolyásoló veszély elhárításáról nem gondoskodott, és arról a közlekedés többi résztvevőjét sem tájékoztatta. 

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A címlapkép illusztráció. Egy másik helyszínen készítettük.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.