Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019. március 02.

Elismerések a Polgári Védelem Világnapja alkalmából

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is megtartotta a Polgári Védelem Világnapja alkalmából rendezett ünnepséget március 1-én. Az eseményen elismerések átadására is sor került.

A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Ennek 20. évfordulóján, 1992-ben határoztak a Polgári Védelem Világnapjának megrendezéséről. Magyarország is csatlakozott az akkori felhíváshoz, amelynek lényege, hogy felhívjuk a szűkebb és a tágabb környezetünk, a társ és együttműködő szervek, szervezetek, valamint a lakosság figyelmét a természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezés fontosságára.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi ünnepségén Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a Polgári Védelem Világnapja alkalmából a katasztrófavédelem önkéntes támogatásáért emlékérem miniszteri elismerésben részesítette Tullerné Szalai Ildikót, a Jánosházi Batthyány Lajos Általános Iskola tanítóját, fejlesztő pedagógusát, a Celldömölki Járási Kemenesalja Mentőcsoport tagját. Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója főigazgatói ajándéktárgyat adományozott Dancsecs Imrének, az Őrség- Goricko- Raab Mentőcsoport tagjának, Magyarlak Önkéntes Tűzoltó Egyesülete elnökének.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepségén beszédet mondott Kiss Péter tű. százados, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezt követően elismerések átadására került sor. Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Polgári Védelem Világnapja alkalmából a védelmi igazgatás, a lakosság védelme és a katasztrófavédelem érdekében hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül elismerésben részesítette

  • Gáspár Tivadart, Vasszécseny község jegyzőjét,
  • Gróf Róbertet, a Szombathelyi Járási Borostyánkő Mentőcsoport tagját,
  • Kovács Györgyöt, Torony község polgármesterét,
  • Kratochvill Attilát, Felsőcsatár község polgármesterét,
  • Oláh Györgyöt, a Savaria Katonatörténeti Kiállítás kurátorát,

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az igazgató Szent Flórián Emlékplakettet adományozott Dr. Baán Mihály alezredesnek, a Vas Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottsága titkárának. Dr. Bognár Balázs tű. ezredes gratulált az elismerésben részesülteknek és megköszönte azt az áldozatos munkát, amelyet a katasztrófavédelem hivatásos állományával az állampolgárok megóvása érdekében végeznek. Kiemelten beszélt a megyei polgármesterekkel, a gyakorlatok alkalmával tanúsított együttműködésről és hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a jövőben is minél több vasi településen kerüljenek megrendezésre katasztrófa elhárítási együttműködési gyakorlatok, amelyhez a megyei védelmi bizottság támogatása is elengedhetetlen.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az ünnepséget követően Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, igazgató, Kovács András a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnöke, valamint Dr. Baán Mihály alezredes, a Vas Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság titkára és Dr. Unger István tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgató-helyettese is megkoszorúzta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében lévő Polgári Védelmi Emlékfalat. 

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az ünnepséget Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnökének pohárköszöntője zárta.

Elismerések átadása a Polgári Védelem Világnapja alkalmából 2019.
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.