Szerző: SZOBVI 2017. július 22.

Jutalmat vehettek át a szökött elítélt felkutatásáért - rendőrök és bv. dolgozók elismerése

Néhány óra alatt elfogták azt az elítéltet, aki egy szombathelyi külső munkahelyszínről távozott engedély nélkül még július 12-én. A felderítésben és elfogásban résztvevők közül többen is elismerést és jutalmat vehettek át a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet vezetője, 2017. július 21-én dicséretben, illetve jutalomban részesítette a július 12-i rendkívüli esemény felszámolásánál példamutató szolgálatot teljesítő kollégáit a szombathelyi börtön színháztermében.

Dömény Sándor bv. vezérőrnagy mb. parancsnok megnyitotta a rendezvényt, majd parancshirdetés után átadta az elismeréseket az arra érdemes kollégáknak, első ízben a társ rendvédelmi szerv munkatársainak, majd saját beosztottainak.

Elismerések átadása a SZOBVI-ban

Az engedély nélkül eltávozott fogvatartott elfogásával összefüggésben nyújtott példamutató szolgálat teljesítéséért parancsnoki dicséret elismerésben részesült Dr. Benkő János r. százados, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Szombathelyi Rendőrkapitányságának Közrendvédelmi Osztálya Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának alosztályvezetője és Tanai Sándor c. r. főtörzszászlós, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bünügyi Igazgatóságának Felderítő Osztálya Felderítő Alosztályának nyomozója.

Elfogták a szombathelyről szökött rabot

A Szombathelyi OBVI munkatársai közül elismerést vehetett át Baranyai János c. bv. főtörzsőrmester, és Pataki Péter Simon bv. főtörzsőrmester a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet segédelőadói.

Ezt követően Dr. Tiborcz János r. dandártábornok főkapitány adta át az elismeréseket az arra érdemes kollégáinak.

Tárgyjutalomban részesült Németh Zoltán Andor c. r. főtörzszászlós, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Szombathelyi Rendőrkapitányságának Bűnügyi Osztálya Bűnüldözési Alosztályának nyomozója, és Gombkötő Ádám c. r. törzsőrmester, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Szombathelyi Rendőrkapitányságának Közrendvédelmi Osztálya Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának járőrvezetője.

Elismerésben és tárgyjutalomban részesült továbbá Dezse Gyula r. főhadnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Felderítő Osztálya Felderítő Alosztályának főnyomozója, aki az elismerést külföldi tartózkodása miatt későbbi időpontban veszi át.

Az elismerések átvételét követően mindkét szervezet vezetője megköszönte a beosztottak példamutató, és kimagasló szolgálatellátását, valamint fegyelmét, gratuláltak feladatellátásukhoz. A két szervezet közötti együttműködés sikeres példájának nevezték a rendkívüli esemény gyors és szakszerű felszámolását.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.